The Last Dance: Michael Jordanin puheita väitetään valheiksi - NBA - Ilta-Sanomat

Michael Jordan sai taas niskaansa täyslaidallisen rapaa: ”Täysi, häpeämätön valhe”

Michael Jordanin uraa luotaava dokumentti on aiheuttanut parranpärinää.

Julkaistu: 23.5. 21:34

Toimittaja Sam Smith väittää, ettei Michael Jordania pakotettu eläkkeelle.

Yhdysvaltalaistoimittaja, Chicago Bullsin vuosikymmenten ajalta tunteva Sam Smith syyttää koripallolegenda Michael Jordania valehtelusta Jordanin elämästä kertovassa dokumentissa The Last Dance: Kerran vielä, Bulls.

Jordanin ura Chicagossa päättyi kuudenteen mestaruuteen kesällä 1998 ja Bulls aloitti jälleenrakennuksen.

Jordan kertoo dokumentissa olevansa varma, että mestarijoukkueen olisi voinut pitää koossa. Avainpelaajat sekä valmentaja Phil Jackson olisivat tehneet jatkosopimukset, jos omistaja Jerry Reinsdorf sellaisia olisi tarjonnut.

Jordan kertoi kokevansa, että omistaja ikään kuin pakotti kaikkien aikojen koripalloilijan lopettamaan uransa.

– Se oli täysi, häpeämätön valhe Michaelilta, Smith sanoi radio-ohjelmassa CBS:n mukaan.

– Dokumentissa oli monta asiaa, jotka Jordan keksi tai joista hän valehteli. Ne eivät olleet isoja juttuja, mutta ne muistuttivat elokuvaa, joka perustuu tositapahtumiin. Last Dance perustui tositapahtumiin.

Smithin mukaan valmentaja Jackson oli jo päättänyt pitää sapattivuoden rankan kauden 1997–1998 jälkeen. Tämän jälkeen hän haikaili mielessään jo Los Angeles Lakersiin, jossa jatkoi voittamista 2000-luvulla.

Puolustaakseen väitettään, ettei Jordania pakotettu eläkkeelle, Smith kertoi keskustelusta, jonka omistaja Jerry Reinsdorf ja Jordan kävivät kesällä 1998 ennen työsulun lyhentämää kautta -99.

– Jerry sanoi: “Tiedäthän, että työsulku voi kestää jonkin aikaa. Odota hetki, niin ehkä Phil muuttaa mielensä. Kuka tietää, miten tulee käymään. Kiirettä ei ole.” Jordan vastasi: “Ei, olen valmis. En halua olla samojen tyyppien kanssa enää. Minun piti kantaa heitä reppuselässä. Scottie Pippenillä oli selkävaivoja. Dennis Rodman on hullu.” Jos Jordan olisi halunnut jäädä, joukkue olisi ollut kyllä riittävän hyvä, Smith paljasti.

Jordan palasi NBA:han vielä kerran kausiksi 2001–2003, jolloin hän pelasi Washington Wizardsissa.

Smith kirjoitti vuonna 1992 The Jordan Rules -nimisen teoksen, joka ensimmäistä kertaa naarmutti Jordanin imagon virheetöntä pintaa. Hän on kirjoittanut artikkeleita Bullsista yhä Lauri Markkasen pelatessa joukkueessa.

Jordanin dokumentissa esittämät väitteet ovat nousseet jo useampaan otteeseen kyseenalaiseen valoon. Aiemmin Jordania ovat syyttäneet valehtelusta joukkuekaverit Horace Grant ja Pippen. Kumpikin on ollut pahoillaan siitä, miten heidät esitettiin ohjelmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?