Kobe Bryantia kuljettanut kopteri samaa mallia kuin Suomenlahden vuoden 2005 kuolonturmassa

Koripallolegendaa kuljettanut helikopteri on tämänhetkisten tietojen mukaan Sikorsky S-76. Samaa mallia ollut kopteri putosi mereen vuonna 2005 Suomenlahdella.

27.1.2020 0:29

Uransa päättänyt koripallotähti Kobe Bryant on kuollut helikopterionnettomuudessa. Bryant oli kuollessaan 41-vuotias. Yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet uutisoivat asiasta sunnuntaina.

Helikopteriturma tapahtui sunnuntaina aamukymmenen tienoilla paikallista aikaa, eli noin iltakahdeksalta Suomen aikaa.

Bryantia kyydinnyt helikopteri syöksyi maahan Kalifornian Calabasasissa. Helikopterissa kerrotaan olleen sisällä viisi henkilöä, joista kukaan ei tämänhetkisten mediatietojen mukaan selviytynyt. Useiden medialähteiden mukaan turmassa kuoli myös Bryantin 13-vuotias tytär Gianna.

Useiden tiedotusvälineiden mukaan Bryantia kuljettanut helikopteri olisi Sikorsky S-76. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters sekä Los Angeles Times, Business Insider ja ABC News.

Copterlinen vuoden 2005 kopterionnettomuudessa mereen syöksynyt kone oli Sikorsky S-76.

Myös Yhdysvaltain ilmailuhallinto FAA kertoo Twitterissä, että Calabasissa sunnuntaina maahan syöksynyt helikopteri on S-76-mallia.

CNN:n mukaan maahan pudonneen Sikorsky S-76:n tunnus on sama kuin Bryantin omistaman helikopterin, ja lisäksi kopterissa oli Bryantin logo.

Sikorsky S-76 -helikopterimalli nousi Suomessa uutisotsikoihin elokuussa 2005, kun Copterline-yhtiön matkustajahelikopteri putosi mereen Suomenlahdella Tallinnan edustalla.

Suomenlahdella sattuneessa helikopteriturmassa mereen syöksynyt kopteri oli amerikkalaisvalmisteinen Sikorsky S-76. Vuoden 2005 turmassa kuoli 14 ihmistä, joista 12 oli matkustajia ja kaksi miehistön jäsentä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?