Lauri Markkanen sivusi kauden levypalloennätystään – Bulls rypisti tärkeän voiton

Zach LaVine ratkaisi Bullsin voiton länsilohkon kakkosjoukkueesta.

Lauri Markkanen (oik.) ja Bulls nappasivat tärkeän voiton.

15.12.2019 9:39

Lauri Markkanen sivusi NBA-koripallokauden yhden ottelun levypalloennätystään 17 irtopallolla, kun Chicago Bulls otti Zach LaVinen loppuhetken korilla 109–106-voiton Los Angeles Clippersistä.

Markkasen levypalloista tärkein ja helpoin tuli vajaa minuutti ennen loppua Clippersin johtaessa 106–103. Kolmen pelaajan rypäs taisteli levypallosta LaVinen ohiheiton jälkeen, ja lopulta Bullsin 190-senttinen Kris Dunn sai ruuhkan keskeltä tökättyä pallon vapaaheittoviivalla katselleelle Markkaselle.

Suomalainen syötti heti pallon taakseen Denzel Valentinelle, joka nasautti tasoittavan kolmosen. Dunnin mukaan Markkanen vitsaili siitä, että Dunnin taistelema levypallo tilastoitiin Markkaselle.

– Se oli valtavan tärkeä hetki, Bullsin päävalmentaja Jim Boylen kiitteli Dunnin voittamaa palloa NBC Sportsille.

Markkanen heitti 13 pistettä pelitilanneheittotarkkuudella 4/8 ja antoi neljä korisyöttöä. Bullsin paras korintekijä oli 31 pistettä heittänyt LaVine, joka ratkaisi pelin ajamalla korille kaksi sekuntia ennen loppua ja upottamalla korin Montrezl Harrellin virheestä välittämättä.

"Ei mielestäni olisi pitänyt pelata"

Clippers on länsilohkossa toisena, mutta joutui peliin ilman kolmea avainpelaajaansa Kawhi Leonardia, Patrick Beverleya ja Lou Williamsia. Clippers oli edellisiltana pelannut iltapelin Minnesotassa ja pelasi Chicagossa kolmannen pelin neljän päivän aikana.

– Kun pelataan käytännössä kello 20.45, lennetään ja ollaan hotellissa kello 3.45 aamulla ja sängyssä viideltä, seuraavana päivänä ei pitäisi pelata, Clippersin päävalmentaja Doc Rivers purnasi ESPN:lle.

Bullsin valmentaja Boylen ei halunnut kuulla puheita Clippersin vajaamiehisyydestä.

– Niin, meillä ei ollut Otto Porter Junioria, Chandler Hutchisonia tai Daniel Gaffordia. Joten mekin voimme sanoa että joo, mutta, Boylen sanoi.

Bulls suuntaa seuraavaksi neljän ottelun vieraspelikiertueelle. NBA:n kärkijoukkueiden ja häntäpään isojen erojen takia pudotuspelipaikka on edelleen Bullsin ulottuvilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?