NBA: Lauri Markkanen teki 13 pistettä - NBA - Ilta-Sanomat

Tulokaspelaaja Coby White nousi Chicago Bullsin hahmoksi – Lauri Markkasen kolmoset yhä hakusessa

Julkaistu: 13.11. 8:01

Chicagon tulokas Coby White tykitti seitsemän kolmen pisteen heittoa

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen Chicago Bulls otti kotiparketillaan niskalenkin New York Knicksistä luvuin 120–102. Markkanen pussitti pelissä 13 pistettä, siis yhtä paljon kuin viime pelissä Houstonia vastaan.

Suomalainen keräsi pelissä kahdeksan levypalloa ja antoi kaksi syöttöä, mutta kolmen pisteen heitto oli yhä hakusessa. Markkasen viidestä yrityksestä rajan takaa vain yksi solahti pussiin.

Kolmostaiturina tunnetun Markkasen tarkkuus kaaren takaa on 11 pelatun ottelun jälkeen alle koripalloliigan keskiarvon. Markkasen osumaprosentti on 28, kun NBA:n keskiarvo on 35.

Markkanen on kuitenkin aiemmin kaudella jo väläyttänyt kultaista heittokättään. Viime viikolla ottelussa Atlantaa vastaan suomalainen teki neljä koria kaaren takaa.

Jos olivat koko Bullsien joukkueen kolmen pisteen heitot kadoksissa viime pelissä, niin tänään joukkue ylsi ennätystehtailuun. Chicagon pistemieheksi nousi Knicksiä vastaan Coby White, joka pussitti ilmiömäisesti peräti seitsemän kolmen pisteen heittoa.

19-vuotiaasta Chicagon tulokkaasta tuli kaikkien aikojen nuorin seitsemän kolmosta upottanut pelaaja NBA:ssa.

– Coby oli loistava. Hänen pelinsä kauneus on siinä, että hän antaa pelin tulla luokseen, joukkueen valmentaja Jim Boylen iloitsi.

Chicago on voittanut kauden 11 ottelusta neljä.