NBA

Arvostettu amerikkalaislehti laittoi parhaat NBA-pelaajat järjestykseen – näin se arvioi Lauri Markkasta

Julkaistu:

NBA
Lauri Markkanen on Sports Illustratedin listalla sijalla 75.
Yhdysvaltain tunnetuimpiin ja perinteisimpiin urheilulehtiin lukeutuva Sports Illustrated valmistelee vajaan kuuden viikon päästä alkavaa NBA-koripalloliigan kautta 2019–20 listaamalla liigan pelaajat paremmuusjärjestykseen.

Lehden sata parasta -listalle mahtuu myös NBA:n ainoa suomalaispelaaja, Chicago Bullsin Lauri Markkanen. Nuori heittohirmu on Illustratedin näkemyksessä sijalla 75.

– Lauri Markkasen tyylisten pelaajien kanssa kysymys on, milloin hyökkäystehot kääntyvät voittavaksi tehoksi. Ei ole täysin hänen vikansa, että Bulls voitti viime kaudella 22 peliä ja hävisi 60. Mutta ei Chicago juuri pärjännyt hänen kentällä ollessaankaan, kuuluu arvion alku.

– Nuoret pelaajat voivat olla jännittäviä ja lupaavia. Tämä ranking heijastaa tiettyä optimismia siitä, että Markkanen kääntää uuden lehden tällä (tulevalla) kaudella. Hän lähtee kolmanteen kauteensa kehityttyään merkittävästi (aiemminkin), hän on 23-vuotias kauden päättyessä, ja hän on jo näyttänyt taitojaan 18,7 pistekeskiarvon ja 9,0 levypallokeskiarvon edestä, lehti kuitenkin myöntää.

– Markkasella on saumaa liigan terävimpään kärkijoukkoon (kaukaa) heittävien isojen miesten joukossa.

Markkasen seuratovereita listalle mahtuu kolme. Takamies Zach LaVine on sijalla 90, Bullsiin kesällä tullut laitahyökkääjä Thaddeus Young sijalla 70 ja laitamies Otto Porter sijalla 57.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt