NBA

Mestaruusjuhlat menivät toimitusjohtajalta hulinaksi – tunki parketille, epäillään poliisin pahoinpitelystä

Julkaistu:

NBA
Välikohtaus varjostaa NBA-seura Toronto Raptorsin mestaruushumua.
NBA-joukkueen Toronto Raptorsin toimitusjohtajaan Masai Ujiria epäillään käsirysystä poliisin kanssa, kertoo Washington Post.

Tutkinnan alla oleva välikohtaus tapahtui perjantaiaamuna Suomen aikaa, kun Raptors oli voittanut seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden Golden State Warriorsia vastaan.

Ujiri yritti päästä kentälle juhlimaan voittoa pelaajien kanssa, kun poliisi pyysi näyttämään tarvittavan sisäänpääsyluvan.

– Hän yritti työntää poliisin tieltään ja poliisi työnsi takaisin. Sitten tuli uusi pukkaus, joka nousi ylemmäksi ja osui poliisia kasvoihin, Alamedan poliisin tiedottaja Ray Kelly kertoi San Francisco Chronicle -lehdelle.

– Useat sivulliset tulivat väliin ja toimitusjohtaja pääsi lopulta kentälle näyttämättä sisäänpääsylupiaan.

Tilanne ei ollut poliisin mukaan väistämätön.

– Hänellä oli sisäänpääsyluvat mukanaan koko ajan, joten hän olisi voinut näyttää ne ja olisimme voineet välttää tämän, Kelly jatkoi



Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

NBC Bay Area -televisiokanavan toimittaja Kristofer Noceda jakoi välikohtauksesta videon Twitterissä.

NBC:n mukaan Ujirilla oli kädessään kädessään sisäänpääsylupa hänen pyrkiessään kentälle. Raptorsin tähtipelaaja Kyle Lowry veti toimitusjohtajan kentälle mukaan juhlimaan.


Välikohtauksessa mukana ollut poliisi valitteli perjantaina Kalifornian poliisin tiedottajan mukaan kipeää leukaansa ja hänet vietiin sairaalaan tarkastettavaksi. Uutistoimisto CNN:n mukaan poliisi pääsi sairaalasta hoitotoimenpiteiden jälkeen.

Päinvastainen näkökulma

USA Today Sports -sivuston mukaan Golden State Warriorsin kannattaja Greg Wiener oli katsomassa poikansa kanssa kuudetta finaalia paikan päällä, eikä poliisin selostus illan tapahtumista pitänyt hänen mielestään täysin paikkaansa. Wiener kertoo nähneensä, että Ujirilla oli sisäänpääsylupa alhaalla olevassa kädessään.

– Näytti siltä, että hän (Ujiri) yritti saada sitä (sisäänpääsylupaa) ylös. Kun Ujiri astui eteenpäin, poliisi tuli eteen ja laittoi hänen kätensä hänen rinnalleen ja sanoi itse asiassa: ’Kukaan ei pääse tästä läpi’. Poliisi vain pysäytti hänet, Wiener kertoi sivustolle.


Wiener ei omien sanojensa mukaan nähnyt Ujirin lyövän poliisia kasvoille ja hän aikookin antaa seuraavalla viikolla CNN:n mukaan lausunnon Oaklandin poliisille. Oaklandin poliisiosasto kokoaa yhteen Alamedan piirikunnan sheriffintoimiston kanssa todistajanlausuntoja ja videoita. Ne esitetään piirisyyttäjälle poliisin mahdollista pahoinpitelysyytettä varten.

Poliisi tutkii

Kalifornian poliisi on tehnyt Masai Ujirista ilmoituksen, jossa häntä epäillään tönineen ja lyöneen poliisia kasvoille ja huutaneen hänelle törkeyksiä, kun Ujiri yritti päästä kentälle juhlimaan joukkueensa kanssa NBA-mestaruutta.

– Emme voi päästää ketä vain kentälle ilman sisäänpääsylupaa, Kelly kertoi USA Today Sports -sivustolle.

– Kaikkien aina huippujohtajista alaspäin täytyy tietää, että kentälle pääsy edellyttää sisäänpääsylupaa. Odottaisimme tällaista toimintaa myös joukkueen toimitusjohtajalta.

NBA:n tiedottaja Mike Bass kertoi perjantaina, että liiga on yhteydessä Raptorsiin ja viranomaisiin kerätessään uutta tietoa tapahtuneesta.

Raptors taas kertoi AP News -uutistoimistolle, että joukkue tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa ja tutkii välikohtausta selvittääkseen tilanteen.

Masai Ujiri on nigerialaissyntyinen entinen koripalloilija, joka pelasi yliopistokoripalloa Bismarck Staten ja Montana State Billingsin joukkueissa 1990-luvulla.

Ujiri lopetti ammattilaisuransa vuonna 2002. Hänestä tuli Toronto Raptorsin GM vuonna 2013 ja toimitusjohtaja vuonna 2016.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt