Toronto juhlii ensimmäistä NBA-mestaruuttaan - NBA - Ilta-Sanomat

Toronto juhlii ensimmäistä NBA-mestaruuttaan

Kanadalaisjoukkue löi Golden State Warriorsin vieraskentällä 114–110 ja vei finaalisarjan voitoin 4–2.

Toronto Raptorsin Kyle Lowry oli mestaruusottelussa joukkueensa paras pistemies.­

14.6.2019 6:59 | Päivitetty 14.6.2019 7:35

Toronto Raptors on voittanut ensimmäistä kertaa koripalloliiga NBA:n mestaruuden. Kanadalaisjoukkue löi hallitsevan mestarin Golden State Warriorsin vieraskentällä 114–110 ja vei finaalisarjan voitoin 4–2.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun NBA-mestaruus menee Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Golden State oli voittanut kaksi edellistä mestaruutta ja kaikkiaan kolme edellisistä neljästä mestaruudesta.

Mestaruus oli tarjolla Torontolle jo edellisessä ottelussa, mutta tuolloin Golden State onnistui nappaamaan vierasvoiton.

Kuudennessa finaalissa Toronton parhaat pistemiehet olivat 26 pisteellä Kyle Lowry ja Pascal Siakam. Kawhi Leonard ja Freddie VanFleet tekivät 22 pistettä mieheen. Klay Thompson pussitti Golden Statelle 30 pistettä, Stephen Curry kirjautti 21 pistettä.

Intensiivinen loppuhuipennus

Kuudes finaali eteni tasaisena, eikä kumpikaan joukkue päässyt missään vaiheessa edes 10 pisteen johtoasemaan. Puoliajalla Toronto johti kolmella pisteellä 60–57.

Warriors piti viimeisellä neljänneksellä aluksi kiinni niukasta johtoasemasta, mutta sen jälkeen osat vaihtuivat ja Torontolla oli viimeisten minuuttien aikana täpärä johto.

Viimeisestä minuutista muodostui jännittävä. Golden State tuli 47 sekuntia ennen loppua pisteen päähän, mutta 26,5 sekuntia ennen loppua Siakam teki tärkeän korin ja Toronton johto palautui kolmeen pisteeseen.

Hetkeä myöhemmin Curry palautti kahdella vapaaheitolla Golden Staten pisteen päähän. Mestaruuden kohtalo alkoi kuitenkin ratketa kahdeksan sekuntia ennen loppua, kun Curryn kolmen pisteen heitto epäonnistui.

Sen jälkeen Warriors yritti pysyä vielä pelissä mukana tavanomaisin konstein, mutta Toronton kantti piti. Kanadan suurimman kaupungin keskustaan videotaulun ääreen kerääntyneet fanijoukot pääsivät tuulettamaan mestaruutta samalla, kun Raptors-pelaajat juhlivat Oaklandissa Kaliforniassa.

Ensimmäinen kerta finaaleissa

Toronto liittyi NBA:han laajennusjoukkueena vuonna 1995. Siitä tuli sarjan ainoa ei-yhdysvaltalainen joukkue, kun Vancouver Grizzlies muutti Memphisiin vuonna 2001.

Ennen tätä kevättä Raptors ei ollut pelannut koskaan NBA-finaaleissa, parhaimmillaan se oli yltänyt lohkofinaaleihin vuonna 2016.

Täksi kaudeksi Toronto sai tärkeän vahvistuksen, kun 27-vuotias Kawhi Leonard siirtyi Raptorsiin San Antoniosta. Toronto sijoittui runkosarjassa itälohkon kakkoseksi Milwaukee Bucksin jälkeen, mutta selätti Milwaukeen lohkofinaaleissa.

Golden Statelle torstain finaaliottelu merkitsi yhden aikakauden päätöstä, sillä kyseessä oli viimeinen ottelu Oaklandin Oracle Arenalla. Ensi kaudeksi Warriors siirtyy lahden toiselle puolelle San Franciscoon, jonne sille on rakenteilla uusi kotiareena.

Juttua päivtetty klo 7.34.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?