NBA

Tähtipelaaja suljettiin kokonaan NBA:sta huumesääntöjen rikkomisen vuoksi – voi palata aikaisintaan kahden vuoden kuluttua

Julkaistu:

nba
Tyreke Evansin pelit on pelattu pitkäksi aikaa.
Indiana Pacersin Tyreke Evans on suljettu koripallon huippuliigasta NBA:sta. Liiga tiedotti asiasta perjantaina.

Liiga kertoi Evansista vain sen, että hän rikkoi liigan ja pelaajayhdistyksen yhdessä laatimaa huumesopimusta. Evans saa hakea pelilupaa uudelleen aikaisintaan kahden vuoden kuluttua.

Evans ei ole koskaan aiemmin saanut pelikieltoa huumeiden käyttämisen vuoksi. Deadspinin mukaan tämän vuoksi hänen pannansa syy ja kovuus sopii työehtosopimuksen puitteissa vain siihen, että hän olisi antanut positiivisen näytteen kovien huumeiden käyttämisestä.

Liigan kovien huumeiden listalla ovat amfetamiini ja sen johdannaiset, kokaiini, GHB, ketamiini, bentsodiatsepiinit, opiaatit ja PCP.

Monikäyttöinen Evans on Sacramento Kingsin ykkösvaraus vuodelta 2009. Hänet valittiin liigan vuoden tulokkaaksi keväällä 2010.

Evans on edustanut Kingsin lisäksi New Orleans Pelicansia, Memphis Grizzliesiä ja viimeksi Pacersia. Hänen sopimuksensa päättyi tähän kauteen, ja 29-vuotias olisi ollut rajoittamaton vapaa agentti.