Lauri Markkanen upotti 20 pistettä ja kahmi 17 levypalloa – Chicago Bullsin kotitappiosarja on pitempi kuin koskaan - NBA - Ilta-Sanomat

Lauri Markkanen upotti 20 pistettä ja kahmi 17 levypalloa – Chicago Bullsin kotitappiosarja on pitempi kuin koskaan

Julkaistu: 12.2.2019 8:03, Päivitetty 12.2.2019 9:17

Markkanen pussitti Milwaukeeta vastaan 20 pistettä ja otti 17 levypalloa.

Chicago Bulls hävisi yhdennentoista peräkkäisen ottelunsa kotikentällään, kun NBA-koripalloliigan itälohkon kärkijoukkueisiin kuuluva Milwaukee Bucks haki 112–99-voiton Chicagosta. Kotitappiosarja on Bullsin seurahistorian pisin.

Lauri Markkanen sai vastaansa yhden pelipaikkansa tähtipelaajista, Bucksin kreikkalaisen Giannis Antetokounmpon, ja pärjäsi vaihtelevasti. Markkanen keräsi 20 pistettä, mutta pelitilanneheittotarkkuus jäi alle 29 prosentin (6/21).

Markkasen heitoista kolme blokattiin, ja kolmannen neljänneksen puolivälissä Brook Lopez ja Antetokounmpo torjuivat Markkasen kaksi donkkiyritystä saman hyökkäyksen aikana.

Antetokounmpo heitti 29 pistettä ja upotti heittonsa lähes 70 prosentin tarkkuudella (9/13).

– Yritin ottaa häneltä ajon pois. Tiedän että Antetokounmpo menee mieluummin oikealle, joten yritin estää sen. Mutta hän osaa tietenkin mennä molempiin suuntiin, joten se on vaikea tehtävä, Markkanen sanoi ESPN:lle.

Levypalloja sekä Markkanen että Antetokounmpo kahmivat 17. Neljässä viime pelissään Markkanen on kaapinut levypalloja huomattavasti kausikeskiarvoaan kovemmalla 14 irtopallon tahdilla.

”Lauri vastasi voimaan voimalla”

Chicagon päävalmentaja Jim Boylen kertoi, että Markkanen oli itse toivonut pääsevänsä vartioimaan Antetokounmpoa.

– Mielestäni Lauri vastasi Giannisin voimaan voimalla. Lauri oli aggressiivinen ja hyökkäsi korille. Pidin hyökkääjän virheestä, jonka hän kalasti ensimmäisellä neljänneksellä. Lauri sai 17 levypalloa. Kaksi hyvää pelaajaa, Boylen sanoi joukkueen Twitter-tilillä.

Bulls oli kolmen pisteen päässä Bucksista vielä vajaat kolme minuuttia ennen ottelun loppua, mutta Bucks nykäisi loppuun 12–2-kirin.

Keskushyökkääjän paikalla nähtiin kaksosveljien taistelu, jossa Bullsin Robin Lopez (17 pistettä) keräsi nimekkäämpää veljeään Brook Lopezia (7 pistettä) näyttävämmät tilastot.

Markkasen kanssa viime kauden Bullsissa aloittanut Nikola Mirotic myytiin viime torstaina New Orleansista Bucksiin, mutta hän ei pelannut entisellä kotikentällään pohjevamman takia.

Lisätty video kello 8.34. Julkaistu laajempi versio kello 9.17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?