NBA

Chicago Bulls putosi takaisin tappiotielle, Lauri Markkanen heitti 30 pistettä

Julkaistu: , Päivitetty:

NBA
Lauri Markkasen Chicago putosi takaisin tappioiden tielle koripallon NBA:ssa, kun Charlotte Hornets kaatoi Bullsin 125–118.
NBA:n pohjasakkaan kuuluva Chicago Bulls palasi tutuksi tulleeseen tappiofiilikseen yhden voiton jälkeen, kun Charlotte Hornets kiiruhti vahvalla toisella puoliajallaan 125–118-kotivoittoon sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa. Bullsilla on 12 voittoa ja 41 tappiota ja sijoitus liigan 30 joukkueen joukossa 27:s.

Bulls johti peliä tauolla yhdeksällä pisteellä, mutta antoi toisella puoliskolla Hornetsille 74 pistettä, 62 prosentin heittotarkkuuden ja 55 prosentin osumatarkkuuden kolmen pisteen heitoissa. Tahtipuikkoa heilutteli Charlotten tähtitakamies Kemba Walker, joka teki yhteensä 37 pistettä ja viimeisellä neljänneksellä 15.

Positiivista Chicagon pelissä oli vauhti, jota pari kuukautta joukkuetta valmentanut Jim Boylen tuntuu lisänneen ryhmän pitkälti madeltua parketilla useat viikot. Yksi hyötyjistä on Lauri Markkanen, joka esitteli Hornetsia vastaan vikkelyyttään ja monipuolisuuttaan läpi kentän kuljetuksilla oman levypallon jälkeen. Iso mies osaa käsitellä palloa, ja pitää siitä.

– Kyllä. Olen vähän niin kuin odotellut mahdollisuuksia tuollaiseen (kuljettamiseen). Hyökkäykseen voi lähteä nopeamminkin, eikä aina odotella levypallon jälkeen pallon antamista takamiehelle. Luulen, että tuollainen on hyväksi meille, Markkanen pohti Chicago Sun-Times -lehdelle.

Vauhti toi suomalaisnuorukaiselle uran viidennen kolmekymppisen, ja kolmeakymmentä pistettä ryyditti vielä yhdeksän levypalloa. NBA-uran korkein pistesaldo on yhä 33, jonka Markkanen takoi tulokaskaudellaan viime vuoden tammikuussa New Yorkia vastaan.

Walker-show liikaa Markkasellekin

Mutta jos oli hyökkäyksessä mukavaa, toisessa päässä kenttää oli vähemmän kivaa. Kuten koko Bullsilla tuntuu olevan. Markkanenkin jäi häntä 30 senttiä lyhyemmän Walkerin pyörittämäksi muutamaan otteeseen yksi vastaan yksi -tilanteissa.

– Hän on niin ovela, et koskaan tiedä, mihin suuntaan hän menee, Markkanen kuvaili Walkerin vartioimista ESPN-sivuston julkaisemassa AP-uutistoimiston peliraportissa.

Markkanen ja Bulls hakevat vauhdikkaita onnistumisia seuraavan kerran torstain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Chicagoon saapuu vieraaksi New Orleans Pelicans.

Viime yön tulokset:

Detroit–LA Clippers 101–111
Charlotte–Chicago 125–118 (Chicago: Lauri Markkanen 30 pistettä, 9 levypalloa, 33 minuuttia)
Orlando–Brooklyn 102–89
Washington–Milwaukee 115–131
Cleveland–Dallas 98–111
Miami–Indiana 88–95
San Antonio–New Orleans 113–108
Golden State–LA Lakers 115–101
Minnesota–Denver 106–107
Phoenix–Atlanta 112–118
Utah–Houston 98–125
Sacramento–Philadelphia 115–108.

Juttu muokattu ja päivitetty kauttaaltaan klo 10.42.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt