NBA

NBA

Lauri Markkanen ratkaisi voiton vain 4,9 sekuntia ennen loppua – Chicago Bullsin tappioputki katkesi

Julkaistu:

Chicago Bulls väänsi kotikentällään Oklahoma City Thunderista täpärän 114–112-voiton.
Suomalaistähti Lauri Markkanen pussitti 24 pistettä, kun Chicago Bulls katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa koripallon NBA:ssa. Chicago kukisti Oklahoma City Thunderin 114–112, kun Markkanen heitti ratkaisevan korin 4,9 sekuntia ennen loppua.

–Olin 100-prosenttisen varma, että syötän Justinille (Holiday), koska hän upotti edellisen kolmosen, Markkanen kuvaili Chicago Sun-Timesille ottelun viimeistä minuuttia.

Vastustajan puolustajan liike kuitenkin pisti Markkasen harhauttamaan ja kokeilemaan heittokätensä tarkkuutta.

–Näin (Paul) Georgen hyppäävän toiselle puolelleni ja ajattelin minulle tulevan vapaan paikan, Markkanen tuumi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Markkanen oli alkukauden sivussa kyynärpäävamman vuoksi. Lauantain vastaisen yön ottelu oli hänelle kauden kolmas. Suomalainen on kasvattanut pistemääräänsä joka ottelussa. Kauden ensimmäisessä ottelussa syntyi kymmenen, toisessa 21 ja kolmannessa 24 pistettä.

Oklahomaa vastaan hän oli joukkueensa toiseksi paras pistemies 25 pistettä heittäneen Zach Lavinen jälkeen. Suomalainen kirjautti myös seitsemän levypalloa, kaksi syöttöä ja kolme riistoa.


Voitto kotiyleisön edessä

Markkaselle ottelu oli kauden ensimmäinen kotiyleisön edessä. Kotiottelu oli ensimmäinen Jim Boylenille uudessa roolissa Chicagon päävalmentajana. Boylen nousi apuvalmentajan paikalta ykköseksi, kun Fred Hoiberg sai alkuviikosta potkut.

Tilanne on vaikea Boylenille, joka on Hoibergin kaveri ja entinen työkaveri. Hän myönsi, ettei viikko ole ollut kovin helppo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

–Tilanne on kauhea hänelle ja minulle. Hän lähetti minulle viestin ennen tiistain Indiana-ottelua ja toivotti onnea. Se oli mahtavaa. Kirjoitin takaisin hänelle, kuinka raakaa, kovaa ja vaikeaa tämä on, Boylen kertoi.

Markkanen kellotti lauantain vastaisena yönä peliaikaa 28.28. Edellisessä ottelussaan hänen plus-miinuslukemansa oli joukkueen heikoin –12, mutta nyt suomalaisen lukema +8 oli joukkueen kolmanneksi paras.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt