NBA

NBA

Lauri Markkanen palaamassa NBA-parketeille ensi viikolla – odottamaton ongelma iski kesken kuntoutumisen: ”Luulin tekeväni kaiken samoin”

Julkaistu:

NBA
Lauri Markkanen on ollut sivussa jo yhdeksän viikkoa.
Suomen koripallotähti Lauri Markkanen kuntoutuu pitkään vaivanneesta kyynärpäävammasta. Chicagossa hänen paluustaan spekuloidaan herkeämättä, sillä surkea Bulls kaipaa vahvistusta. Joukkue on voittanut vain viisi pelaamistaan 22 ottelusta.

Tuoreimman tappionsa joukkue kärsi Suomen aikaa varhain torstaiaamuna, kun Milwaukee Bucks oli kotonaan niukasti parempi 116–113.

Valmentaja Fred Hoiberg on pääasiassa vastannut Markkasen kuntoutumisesta kommentoinnista. Markkanen itse kommentoi toipumistaan Chicago Sun-Timesille tiistaina. Tuolloin hän palasi täysipainoisesti harjoituksiin ensimmäistä kertaa yhdeksään viikkoon.

– Juuri nyt mennään päivä kerrallaan. Tiistaina harjoittelin kunnolla ensimmäistä kertaa. Katsotaan, miten kyynärpää reagoi. Toivottavasti palaan pian, suomalainen sanoi kryptisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tarkka paluuaikataulu on yhä hämärän peitossa, mutta valmentaja Hoiberg arvioi Markkasen tarvitsevan ”noin viikon” vielä. Se tarkoittaisi sitä, että suomalainen palaisi parketille joko 4. joulukuuta Indiana Pacersia tai 7. joulukuuta Oklahoma Cityä vastaan.

– Saan nyt pelata korista, mutta on ihan eri asia vetää viidellä viittä vastaan. Yritän päästä takaisin pelikuntoon, koska viime kädessä on ihan sama mitä kuntoilua tekee poissa ollessa. Pelit ovat eri asia. Toivottavasti sopeutuminen ei vie kauaa.

– Joka päivä on erilainen. Oikea käteni tuntuu yhä heikommalta kuin vasen, mutta se on normaalia. Teemme asian eteen koko ajan töitä.


Kuntoutuminen asetti uudenlaisen haasteen Markkaselle. Hänen heittotekniikkansa kärsi vamman vuoksi. Markkanen sanookin, että hän joutui tutkimaan heittoaan videolta nähdäkseen, miten hänen heittoliikkeensä oli muuttunut. Markkanen suojeli huomaamatta käsivarttaan heittäessään loukkaantumisen jälkeen.

– Kun aloitin taas heittämisen, luulin tekeväni kaiken samoin. Jotenkin päätin heittoliikkeen kesken, jottei sattuisi.

Bullsin kausi on ollut raju pettymys osin juuri loukkaantumisten vuoksi. Markkasen lisäksi nuoret pelaajat kuten Denzel Valentine, Kris Dunn ja Bobby Portis ovat olleet sivussa.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt