NBA

NBA

Lauri Markkanen, 21, vastaa isyyttä koskevaan kysymykseen uutuuskirjassa: ”Ei siinä ole muuta vaihtoehtoa”

Julkaistu: , Päivitetty:

Koripallo
Lauri Markkasen ensimmäisestä NBA-kaudesta kertovassa kirjassa kerrotaan koripalloilijan elämän muuttumisesta lapsen syntymän jälkeen.
Chicago Bullsin Lauri Markkasesta tuli isä nuorella iällä, kun hänen elämänkumppaninsa Verna Aho synnytti lapsen 30. tammikuuta 2018. Saska Saarikosken tuoreessa kirjassa Lauri – läheltä ja kaukaa (HS-kirjat) kerrotaan, kuinka perheenlisäys muutti koripallojättiläisen arkea.

Saarikosken mukaan Markkanen on itsekin kuin suuri vauva, jonka täytyy saada nukkua päiväunet ja keskittyä pelaamiseen. Kirjan mukaan ”kahden vauvan” arkea tuli auttamaan Markkasen Riikka-äiti, joka lensi Suomesta Chicagoon.

Lue lisää: Kuvat todistavat Lauri Markkasen hurjan muutoksen – ylävartalon muskelit kasvaneet silminnähtävästi

Markkanen kertoo isyyden tuoneen uusia paineita.

– Vieraspelimatkoille lähteminen oli tietysti aina vaikeeta, mutta niistäkin oppi ottamaan kaiken irti, Markkanen kertoo kirjassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Univelat kuntoon vieraspeleissä

Hän sanoo oppineensa arvostamaan unta ja ennen kaikkea tilaisuuksia, jolloin lepäämiseen oli mahdollisuus.

– Sitä nukkui paremmin hotelleissa ja yritti saada univelat hoidetuiksi.

Pienokainen pyöri silti mielessä.

– Olihan se henkisesti rankkaa lähteä reissuun ja olla lapsesta erossa.

Markkanen paljastaa nauttineensa uudesta siviiliroolistaan.

– Onhan siinä paljon uusia juttuja, mitä on oppinut. Itsestään ja Vernasta ja lapsesta, Markkanen kertoo ja ilmoittaa olevansa kärsivällisempi kuin aikaisemmin.

Kun Saarikoski tivaa pallotaiturilta, tunteeko tämä itsensä isänä kypsäksi, Markkasen suusta tulee luonteva vastaus.

– Silloin, kun se syntyy, on pakko olla. Ei siinä muuta vaihtoehtoa ole.

Treffit uima-altaalla

Perheenlisäys tiesi myös muuttopuuhia. Uusi asunto löytyi tosin läheltä. Markkanen asettui uudessa kotikaupungissaan pilvenpiirtäjään, joka sijaitsi vain kilometrin päässä Bullsin kotihallista United Centeristä.

Lapsen syntymisen jälkeen perhe muutti isompaan asuntoon, joka löytyi kerrosta ylempää.

Lue lisää: Lauri Markkanen sai aiemmin apua John McCainilta – kunnioitti nyt kuollutta senaattoria: ”Olen ikuisesti kiitollinen”

Saarikoski vieraili hulppeassa talossa kauden jälkeen ja kuvailee yläkerroksesta avautuvaa näköalaa jylhäksi. Kerroksesta löytyy myös uima-allas ja asukkaiden yhteistila, jossa kirjailija haastatteli sensaatiomaisen debyyttikauden pelannutta suomalaista.

Markkanen ansaitsee 4,1 miljoonaa dollaria (3,6 miljoonaa euroa) kaudessa, joten 21-vuotias Jyväskylän kasvatti voi ostaa mitä haluaa. Nuorukainen elää kuitenkin hyvin vaatimattomasti, eikä äkkirikastuminen ole sekoittanut päätä.

Tesla tallissa

Kirjan mukaan alakerran autotalliin tulee lähiaikoina sähköauto Tesla. Äidilleen Markkanen ehti ostaa jo viime vuonna uuden Toyotan.

Lisäksi nuori pari on siirtynyt ostamaan ruokaa kaupasta, jossa Chicagon katusoittajat eivät vieraile. Whole Foodsin hyllyiltä löytyy luomuruokaa, josta asiakkaat joutuvat maksamaan rutkasti enemmän kuin normaalimuonasta.

Toiseksi ”ylellisyyskohteekseen” Markkanen paljastaa erikoisvaatteet, jotka nopeuttavat palautumista. Nämä paineilmatekstiilit lisäävät verenkiertoa 7-jalkaisen jättiläisen pitkissä raajoissa, joten kalliit asusteet ovat lienevät järkevä sijoitus.

Näin Markkanen oli keväällä 2017 matkalla kohti NBA-unelmaa.


Klo 10.26: otsikkoa muokattu.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Silta-sarjan supertähti tekee elokuvaa Turussa – tilanne Aurajoen rannassa sai miehen hämilleen: ”En ole kokenut vastaavaa missään muussa kaupungissa”
   TV & elokuvat
  3. Joukkoampuminen Marylandissa – useita kuollut, ampuja kriittisessä tilassa
   Ulkomaat
  4. Salla petti aviomiestään ja tajusi vaietun totuuden: ”Pettäjä on useimmiten tavallinen hyvää tarkoittava ihminen”
   Seksi & Parisuhde
  5. Liikaa puhuva nainen, huumorintajuton mies – miesten ja naisten syyt suhteen päättämiselle ovat hyvin erilaiset
   Seksi & Parisuhde
  6. Jaana Pelkonen ei anna Soinille luottamustaan: ”Tiedän aika vahvasti, että en ole se ainoa”
   Politiikka
  7. Stylisti kertoo, miksi vaatteet näyttävät julkkisten päällä aina hyvältä – meillä muilla on yksi merkittävä puute
   MyStyle
  8. Perussuomalaiset panttaa Soini-päätöstä – Leena Meri: Ei luottamusta henkilönä, mutta ei tässä ole henkilöstä kysymys
   Politiikka
  9. Tunti sitten
  10. Rakkautta & Anarkiaa esittää kohuohjaajan sarjamurhajännärin ja näyttelijä Idris Elban esikoisohjauksen – katso tästä festivaalin tärpit
   TV & elokuvat
  11. Texasilaisen päiväkodin johtaja halusi helpottaa työtään – syyte: huumasi lapset, sitoi turvaistuimiin ja sulki pimeään huoneeseen
   Ulkomaat
  12. Nyt tulee pelottava ilta – suomalaistuomari kutsuttiin Kreikan kuumimpaan otteluun: ”Viimeksi siellä heiluttiin aseen kanssa”
   Eurosarjat
  13. Näytä lisää