NBA

NBA

Kuvat todistavat Lauri Markkasen hurjan muutoksen – ylävartalon muskelit kasvaneet silminnähtävästi

Julkaistu:

nba
Chicago Bullsin Lauri Markkanen on käyttänyt kesätauon tiukkaan harjoitteluun, ja lihasta on tullut.
Erinomaisen tulokaskauden NBA:ssa pelannut Lauri Markkanen on saanut kesän aikana lihaa luiden ympärille.

Lihaskunnon parantaminen olikin Markkasen, 21, ykköstavoite kuluvalle harjoituskaudelle. Chicago Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg kertoi kesäkuun lopussa, mitä hän oli keskustellut Markkasen kanssa kesän tavoitteista.

– Puhuimme paljon viime kauden jälkeen siitä, miten hän pääsee urallaan seuraavalle tasolle. Ja tässä keskustelussa kyse on paljon siitä, että hän parantaa lihaskuntoaan, Hoiberg sanoi Twitterissä julkaistulla videolla.

Viikonloppuna saatiin vedenpitävä todiste kesän aikana tehdystä työstä, kun Markkanen julkaisi Instagramissa kaksi kuvaa itsestään. Kuvissa tiukkaan hihattomaan paitaan pukeutuneen Markkasen lihakset erottuvat selvästi.
Ero aiempaan on silminnähtävä. Kun uusia kuvia vertaa viime kauden lopulla otettuihin kuviin, niin huomaa, että Markkanen on hyödyntänyt pitkän kesätauon treenaamalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Samaa mieltä oli päävalmentaja Hoiberg jo kesäkuun lopussa. Hoibergin mielestä Markkasesta otetuissa kuvissa näkyy ”selvä ero”.

– Katsokaa hänen olkapäitään ja käsiään. Hänen voimatasonsa ovat selvästi parantuneet. Hän on todella sitoutunut harjoittelemaan ja parantamaan lihaskuntoaan, Hoiberg.


Markkanen kertoi elokuun alussa Chicago Tribunen haastattelussa, että hänen painonsa oli tuohon mennessä noussut viime kaudesta 14 paunaa eli reilut kuusi kiloa.

Suomen koripalloliiton basket.fi-sivulla Markkasen painoksi on kerrottu 103 kiloa, mutta tietoja ei ole päivitetty tänä kesänä. NBA:n verkkosivuilla suomalaisen painoksi on merkattu 104,3 kiloa.

Nykyisin 213-senttisen jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti painaa siis arviolta 110 kiloa.

– Kaikki ovat sanoneet, että olen isompi. Mutta enpä tiedä. Tiedän vain sen, että oloni on hyvä, Markkanen kommentoi Chicago Tribunelle.

Markkanen on Bullsin joukkueen uudelleenrakennusprosessin yksi merkittävimmistä palasista – jollei merkittävin. Suomalainen pelasi tulokaskautensa 15,2 pisteen ja 7,5 levypallon keskiarvolla. Peliminuutteja kertyi hieman vajaat 30 minuuttia ottelua kohden.


Markkasen tehojen on jenkkimediassa pelätty putoavan tulevalla kaudella, sillä Bullsin joukkue vahvistui Milwaukeesta tulleella Jabari Parkerilla. Parker on pelannut urallaan Markkasen tavoin ison laitahyökkääjän paikalla.

Chicagosta kotoisin olevaa Parkeria on kaavailtu pienen laitahyökkääjän paikalle Bullsin avauskokoonpanoon, jotta Markkanen saa pitää oman pelipaikkansa.

Bulls aloittaa harjoituspelikautensa syyskuun viimeisenä päivänä kotiottelulla New Orleans Pelicansia vastaan. NBA:n runkosarjan ensimmäisen pelinsä joukkue pelaa 18. lokakuuta Philadelphia 76ersin vieraana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt