NBA

NBA

Lauri Markkasen NBA-seura vahvistuu – Chicago Bulls pestasi entisen huippulupauksen

Julkaistu:

nba
Pahoista loukkaantumisista urallaan kärsinyt Jabari Parker siirtyy Chicago Bullsiin.
Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls on tehnyt sopimuksen Jabari Parkerin kanssa. Parker, 23, siirtyy Chicagoon Milwaukee Bucksista.

Asiasta uutisoivan ESPN:n mukaan Parkerin sopimus on kaksivuotinen ja arvoltaan 40 miljoonaa dollaria.

Bucks varasi huippulahjakkaan Parkerin koko liigan toisena pelaajana vuonna 2014. Pahoista loukkaantumisista kärsinyt Parker on tehnyt neljän kauden aikana keskimäärin 15,3 pistettä ja ottanut 5,5 levypalloa ottelua kohden.

Ennen NBA-uraa 203-senttistä Parkeria pidettiin ikäluokassaan yhtenä lupaavimmista koripalloilijoista. Urheilulehti Sports Illustrated julisti vuonna 2012 Parkerin kansikuvajutussaan jopa lahjakkaimmaksi lukiopelaajaksi sitten supertähti LeBron Jamesin.
Lukion jälkeen Parker pelasi yhden kauden Duken yliopistossa yli 19 pisteen keskiarvolla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ensimmäisellä kaudellaan NBA:ssa Parker koki ison takaiskun, kun hänen polvestaan repesivät joulukuussa nivelsiteet. Parker joutui olemaan sivussa loppukauden ja osan alkukaudesta 2015–16.

Parker loukkasi saman polven uudestaan alkuvuodesta 2017, ja oli sivussa pelikentiltä vuoden. Hän palasi Bucksin kokoonpanoon tämän vuoden helmikuussa ja pelasi loppukaudesta 31 ottelua 12,6 pisteen keskiarvolla.

Chicagosta kotoisin oleva Parker murtautuu luultavasti heti Bullsin avauskokoonpanoon, Chicago Tribunen koripallotoimittaja K.C. Johnson kertoo Twitterissä.

Parker sijoitetaan näillä näkymin avausviisikkoon pienen laitahyökkääjän paikalle, jotta Markkanen voi jatkaa totutulla paikallaan isona laitahyökkääjänä. Parker on pelannut urallaan molemmilla pelipaikoilla.
Perjantaina varmistui Zach LaVinen pysyminen Bullsissa, kun takapelaaja allekirjoitti jatkosopimuksen.

Bulls sai kesän varaustilaisuudessa hyvän lisän kokoonpanoonsa, kun seura varasi Wendell Carter nuoremman numerolla seitsemän. 208-senttinen sentteri on esiintynyt edukseen NBA:n kesäliigassa ja osoittanut näyttävien torjuntojen ja korille ajojen lisäksi olevansa kelpo kaukoheittäjä.

Johnsonin mukaan Bullsin aloituskokoonpano olisi näillä näkymin takamies Kris Dunn, LaVine, Parker, Markkanen ja Carter tai toinen sentteri Robin Lopez.

NBA-kausi alkaa lokakuun lopussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt