Asiantuntijat: Chicago Bullsin ykkösvaraus on täysosuma – ”Lauri Markkanen on päivän voittaja” - NBA - Ilta-Sanomat

Asiantuntijat: Chicago Bullsin ykkösvaraus on täysosuma – ”Lauri Markkanen on päivän voittaja”

Wendell Carter juniorin valinta sai pelkkiä kehuja asiantuntijoilta.

Wendell Carter juniorin arvioidaan sopivan täydellisesti Lauri Markkasen rinnalle.

22.6.2018 9:16

Vuosi sitten Chicago sai paljon pyyhkeitä toiminnastaan NBA:n varaustilaisuudessa. Pelaajakauppa, joka toi Lauri Markkasen Chicagoon, kävi seuralle kalliiksi. Tähtipelaaja Jimmy Butler oli kova hinta kolmesta lupauksesta.

Tänä vuonna seurajohto sai puolestaan paljon kehuja. Seitsemäntenä varannut Bulls otti sentteri Wendell Carter juniorin maineikkaasta Duken yliopistosta. Noin 210-senttinen ja 120-kiloinen Carter jr on järkälemäinen monipuolinen työmies Markkasen vierelle, ja asiantuntijoiden mielestä hänen pitäisi sopia täydellisesti juuri Markkasen rinnalle.

– Chicago on pitkään halunnut Wendell Carterin, joten tämä varaus ei ole yllätys. Hän sopii loistavasti Markasen taitopelin rinnalle. Hän tuo joukkueelle lisää kokoa, taitoa ja pelikäsitystä, DraftExpressin Jonathan Givony twiittasi tuoreeltaan.

Arvostettu DraftExpress listaa Carter juniorin suurimmiksi vahvuuksiksi syöttöpelin, hyökkäyslevypallojen ryöväämisen sekä asenteen ja pelikäsityksen puolustuspäässä.

Bulls varasi Wendell Carter juniorin seitsemäntenä.

The Ringer-sivusto listasi erikseen Markkasen yhdeksi varaustilaisuuden voittajista – pitkälti samasta syystä kuin Givony. Carter junioria verrattiin varaustilaisuuden alla mm. Bostonin monipuoliseen ja tunnolliseen sentteriin Al Horfordiin. Hän ei välttämättä loista millään osa-alueella mutta hoitaa kaiken pikkuasioita myöten hyvin ja tunnollisesti.

– Paras sana, jolla kuvailla Carteria on ”tehokas”, sekä taitojen että pelikäsityksen puolesta. Hän tuo vakautta uuden aikakauden talentin Markkasen rinnalle, sivustolla kehutaan.

– Carterin pelikäsitys on todella aliarvostettu. Muistan, kun minulle kerrottiin jo 2015, että hän näkee pelin kuin Al Horford. Hän sopii täydellisesti Markkasen rinnalle, hyökkäyspäässä. Puolustuspelistä en ole aivan varma, mutta minua fiksummat koripalloihmiset ovat vakuuttuneita, että homma toimii, CBS:n asiantuntija Rob Dauster kehui.

The Athleticin Stephen Noh myös muistuttaa, että Carter junior osoitti jo sopivansa samantyyliseen rooliin Dukessa. Siellä hänen rinnallaan pelasti Marvin Bagley III, joka varasti huomion hyökkäyspäässä.

– Carter olisi voinut tehdä kovemmat tehot, mutta hän jätti pisteentekomahdollisuuksia käyttämättä tehdäkseen elämän helpommaksi Bagleylle. Hänellä voi olla tiedossa samanlainen rooli Bullsissa. Carterin syöttökyvyn pitäisi auttaa Bullsia tarjoilemaan Markkaselle palloa etutilanteisiin. Siinä Bullsilla oli viime kaudella suuria vaikeuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?