Bahamalaissentteri Deandre Aytonista NBA:n ykkösvaraus – 216-senttinen järkäle Phoenix Sunsin miehistöön - NBA - Ilta-Sanomat

Bahamalaissentteri Deandre Aytonista NBA:n ykkösvaraus – 216-senttinen järkäle Phoenix Sunsin miehistöön

NBA-komissaari Adam Silver kättelee ykkösenä varattua Deandre Aytonia varaustilaisuudessa Brooklynissä.

Julkaistu: 22.6.2018 3:06

19-vuotias Ayton pelasi Arizonan yliopiston joukkueessa pistekeskiarvolla 20,1.

Phoenix Suns varasi Arizonan yliopiston 216-senttisen bahamalaissentterin Deandre Aytonin ensimmäisenä koripalloliiga NBA:n varaustilaisuudessa New Yorkissa.

Surkean kauden pelannut Suns tarvitsi ison miehen ja sai haluamansa. Ainoan yliopistokautensa aikana Ayton, 19, heitti ottelua kohti keskimäärin 20,1 pistettä ja repi 11,6 levypalloa.

Myös Chicago Bullsin suomalaispelaaja Lauri Markkanen on pelannut Arizona Wildcatsin riveissä.

Aytonista kaavaillaan tärkeätä palasta Sunsin joukkueeseen, josta löytyvät myös muun muassa Devin Booker ja vuoden 2017 nelosvaraus Josh Jackson.

– Fanit siellä ovat mahtavia, maailman parhaita faneja. Olen todella onnellinen siitä, että olen Phoenix Sun ja alan rakentaa voittavaa perintöä Devin Bookerin, Josh Jacksonin ja kaikkien muiden kavereiden kanssa. Olemme nuori joukkue ja olemme valmiita, Ayton kommentoi.

Suns pääsi varmaan ykkösnumerolla nyt ensimmäisen kerran. Sacramento Kings nappasi kakkosnumerolla voimahyökkääjä Marvin Bagleyn.

Bulls varasi Wendell Carter Juniorin numerolla seitsemän. Tämä jakoi kehuja Markkaselle.

– Hän on loistava nuori pelaaja, jolta voin oppia asioita kentällä ja kentän ulkopuolella. Uskon, että me täydennämme ehdottomasti toisiamme, Carter totesi Bullsin Twitter-tilin mukaan.

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?