NBA

NBA

Durant saatteli Golden Staten NBA-mestaruuden kynnykselle – ”En halua vähätellä”

Julkaistu:

NBA
Koripallon NBA:ssa Golden State on enää yhden voiton päässä mestaruudesta.
Golden State Warriors on voiton päässä toisesta peräkkäisestä NBA-koripallon mestaruudesta. Joukkue otti finaalisarjan kolmannen voittonsa, kun se jatkoi kahden kotiottelun perään 110–102-vierasvoitolla Cleveland Cavaliersista.

NBA:n mestaruutta ei ole voitettu suoraan neljässä ottelussa sitten vuoden 2007, jolloin San Antonio Spurs kuritti Clevelandia.

– En halua vähätellä meidän pelaamistamme, mutta emme ole vielä tien päässä. Nyt täytyy pysyä keskittyneenä, Golden Statelle keskiviikon ottelussa 43 pistettä nakutellut Kevin Durant muistutti.

Tilastot ovat Golden Staten puolella. NBA:n loppuottelusarjoissa mikään joukkue ei ole toipunut mestariksi 0–3-tappioasemasta. Cleveland voi siihen toki pystyä, sillä kaksi vuotta sitten se nousi 1–3-tappiolta mestaruuteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämä tappio ottaa lujille. Meillä oli tilaisuutemme ratkaista, mutta voimme pidentää sarjaa vielä perjantaina. Se vaatii, että pelaamme huipputasolla koko 48 minuuttia, Clevelandin ykköstähti LeBron James totesi.

Durant ennätystahdissa

Durant oli kentän suurhahmo, sillä 43 pisteen lisäksi hän kaapi 13 levypalloa ja antoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Saldo on Durantin pudotuspeliennätys.

Durantin kolmen pisteen heitto 49 sekuntia ennen loppusummeria nosti Golden Staten 106–100-johtoon, ja Clevelandin saumat voittoon katosivat.

– Hän heitti sellaisia heittoja, joita kukaan ei olisi uskonut hänen upottavan, Golden Staten valmentaja Steve Kerr ylisti Durantia.

Durantin viimeinen kori ottelussa oli samanlainen kolmen pisteen heitto, jonka hän upotti Clevelandia vastaan viime vuoden finaalisarjan kolmannessa ottelussa.

– Hän on todellinen tarkka-ampuja, ja tuo oli tarkka-ampujan kori, James antoi tunnustusta.

James heitti 33 pistettä, otti 10 levypalloa ja jakoi 11 koriin johtanutta syöttöä. Silti mestaruus tuntuu karkaavan.

– Tuntuu, että olemme voiton syrjässä kiinni. Emme saa antaa periksi, 20 pistettä kotijoukkueelle heittänyt Kevin Love sanoi.