NBA

NBA

Uskomaton saaga: Seurapomo kritisoi omia pelaajiaan somessa – kaiken takana onkin vaimo?

Julkaistu:

nba
Philadelphia 76ersin GM Bryan Colangelo on tulisilla hiilillä jouduttuaan paljastuskohun keskelle.
Oman seuransa pelaajien henkilökohtaisten tietojen vuotamista, edeltäjän mollaamista ja itsensä pönkittämistä. Tästä kaikesta alettiin epäillä NBA-seura Philadelphia 76ersin GM:ia Bryan Colangeloa viime viikolla, kun jenkkisivusto The Ringer julkaisi laajan artikkelin Colangelon toimista sosiaalisen mediassa.

Artikkelissa kerrottiin, että pitkäaikaisella NBA-pomolla olisi viisi väärennettyä Twitter-tiliä, joista neljällä hän kommentoi johtamansa joukkueen asioita.

The Ringerin toimittaja otti yhteyttä seuraan ja kysyi Colangelon yhteyksistä kahteen näistä tileistä. Pian yhteydenoton jälkeen kolme muuta tiliä vaihdettiin julkisista yksityisiksi. Seura kertoi myöhemmin samana päivänä lehdelle, että Colangelo tosiaan oli yhden tilin takana, niistä ainoan, jolla ei oltu julkaistu ainoatakaan twiittiä.

Artikkelin julkaisun jälkeen Sixers ilmoitti nopeasti aloittavansa tutkinnan johtajansa toimista The Ringerin kertomien tietojen pohjalta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Saaga sai odottamattoman käänteen viikon lopulla, kun syytteet kohdistuivat Colangelon itsensä sijaan hänen vaimoonsa Barbara Bottiniin. Bottinin jäljille päästiin, kun selvisi, että tilien luomiseen käytetyn puhelinnumeron kaksi viimeistä numeroa ovat samat kuin Bottinilla.

Twiiteissä muun muassa kritisoitiin seuran edellistä GM:ia Sam Hinkietä, jonka Colangelo korvasi huhtikuussa 2016. Lisäksi tileillä arvosteltiin seuran pelaajien otteita, mukaan lukien tähtipelaaja Joel Embiidia.

Rennon rempseänä tunnettu Embiid otti asiaan kantaa tuoreeltaan Twitterissä humoristiseen tyyliinsä. Embiid linkitti julkaisuunsa yhden Colangelon väitetyistä tileistä ja sanoi kommentissaan Sam Hinkien olevan tätä parempi ja viisaampi.
Vitsailu sikseen, Embiid kirjoitti myöhemmin ja sanoi, ettei usko The Ringerin kertomiin väitteisiin. Hinkie oli Sixersin GM, kun seura varasi Embiidin koko liigan kolmantena pelaajana vuonna 2014.

Maanantaina Sixersin tutkimukset Colangeloon liittyvistä syytöksistä sai lisäpuhtia. ESPN kertoi, että seura on palkannut lakifirman selvittämään Colangelon yhteyttä Twitter-tileihin.

Jo aiemmin kerrottiin, että 76ersin seurajohto harkitsee vakavasti Colangelon erottamista. Potkuja on vaadittu laajalti myös sosiaalisessa mediassa.

Mikäli Colangelo saa pitää työpaikkansa, hän on isossa roolissa yhdessä liigan suurimmista siirtohuhuista. Cleveland Cavaliersin supertähden LeBron Jamesin tulevaksi osoitteeksi on uumoiltu juuri ”Phillyä”. Kaverikseen Sixersiin Jamesin huhuttu saavan Oklahoma City Thunderin tähtipelaajan Paul Georgen.

Twitter-kohuun otti kantaa myös NBA:n komissaari Adam Silver viikonloppuna alkaneiden finaalien alla. Silver muistutti, että tässä vaiheessa täytyy selvittää faktat ja pitää ne erillään siitä, mitä fanit tai media asiasta kirjoittavat.

Toisen polven seurapomo Colangelo toimii NBA:n johtotehtävissä kolmatta vuosikymmentä aloitettuaan Phoenix Sunsin johtoportaassa vuonna 1991. Neljä vuotta myöhemmin hän peri Jerry-isänsä paikan seuran GM:na.

Viidentoista Phoenix-vuoden jälkeen Colangelo siirtyi Toronto Raptorsin puheenjohtajaksi ja GM:ksi vuonna 2006, ja kymmenen vuotta myöhemmin kutsui Philadelphia. Colangelo on voittanut urallaan NBA:n vuoden seurajohtajalle jaettavan palkinnon kahdesti vuosina 2005 ja 2007.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt