NBA

Stephen Curry kaatui taaksepäin ja upotti silti kolmosen koriin NBA:n finaalissa – ”Pystyy ihmeheittoihin mistä tahansa”

rac

Julkaistu:

NBA
Yhdeksän onnistunutta kolmen pisteen heittoa on NBA:n finaalisarjan ennätys.
Golden State Warriorsin pistelinko Stephen Curry vei kolmen pisteen heitoillaan mestarit voittoon myös NBA-koripalloliigan finaalisarjan toisessa ottelussa.

Curry sai koriin yhdeksän kolmosta, joiden turvin Warriors voitti LeBron Jamesin johtaman Clevelandin 122–103.

Mestaruutta puolustava Warriors johtaa ottelusarjaa 2–0, ja 88-prosenttia joukkueista on edennyt siitä asemasta mestaruuteen.

Yhdeksän onnistunutta kolmen pisteen heittoa on NBA:n finaalisarjan ennätys. Bostonin Ray Allen piti kahdeksan kolmosen ennätystä hallussaan vuodesta 2010.

– Aika makeeta saavuttaa tuo ennätys, kun tiedän kenen hallussa se oli kahdeksan viime vuotta, Curry totesi.

– Toisaalta nyt on kyse vain voitoista. Pelaaja saa toki myös henkilökohtaista tulosta, jos niitä voittoja tulee.

Curry heitti Warriorsille yhteensä 33 pistettä. Kevin Durant osallistui koritalkoisiin 26 pisteen panoksella, ja Klay Thompson sai kokoon 20 pistettä.

Ensimmäisessä finaalissa 51 pistettä tehtaillut James oli jälleen Clevelandin tehopelaaja, mutta hän jäi nyt 29 pisteeseen. Lisäksi hän keräsi kämmeniinsä yhdeksän levypalloa ja syötti 13 koria.

Kuun kautta kolmonen

Currya, 30, oli sunnuntaina liki mahdoton puolustaa, kun hän ripotteli kolmosten sekaan syöttöjä korin alle ja ajoja korille.

Näyttävimmän suorituksensa Curry teki Kevin Lovea vastaan kaukaa kolmen pisteen heittoviivan takaa. Hän menetti pallon hetkeksi, haki sen käsiinsä ja heitti taaksepäin kaatuen pallon koriin.

Love oli ihmeissään.

– Stephen pystyy noihin ihmeheittoihin, mistä tahansa. Pääsin ahdistamaan, mutta hän vain kääntyi ja heitti pallon kuun kautta koriin, Love siunaili.

Curry tunnusti, että se heitto tuntui erityiseltä.

– Aika mahtava tilanne. Hukkasin pallon hetkeksi, Kevin oli ihan naamalla ja sain pallon silti koriin, Curry myhäili.

Sen korin jälkeen Cleveland ei päässyt enää 12 pistettä lähemmäksi Warriorsia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt