NBA

NBA

Käsittämätön ratkaisu kävi kalliiksi NBA:n finaalissa – pelaajalla ja valmentajalla täysin erilaiset näkemykset

Julkaistu:

Koripallo
Cleveland Cavaliersin J.R. Smith teki puhuttavan ratkaisun NBA:n ensimmäisen finaalin loppuhetkillä.
LeBron Jamesin tähdittämä Cleveland Cavaliers oli lähellä yllätystä Golden State Warriorsia vastaan NBA:n ensimmäisessä finaaliottelussa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Clevelandin J.R. Smithin käsittämätön ratkaisu kuitenkin murensi altavastaajan voittohaaveet aivan ottelun loppuhetkillä.
  • Ensimmäisen finaalin parhaat palat yllä olevalla videolla.
Pelikellossa oli jäljellä enää 4,7 sekuntia, kun Cavaliersin George Hill heitti viimeistä vapaaheittoaan. Tilanne oli kutkuttavan jännittävästi tasatilanteessa 107–107.

Hillin vapaaheitto kolahti rautoihin, mutta Cavaliersin Smith kaapaisi levypallon itselleen puolustajien edestä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tässä vaiheessa Cavaliersin yllätysvoitto näytti todennäköiseltä. Smithin olisi vain pitänyt sujauttaa pallo koriin tai syöttää jollekin vielä paremmassa paikassa olleelle joukkuetoverille.

Kaikki kuitenkin hämmästyivät, kun Smith lähtikin kuljettamaan palloa kohti omaa päätyä kuluttaen samalla viimeiset sekunnit pelikellosta.

Hurjan ottelun pelannut James yritti viittoilla joukkuetoveriaan yrittämään koria, mutta aika loppui kesken. Tilanne päättyi lopulta epätoivoiseen heittoyritykseen.

Ottelu eteni jatkoajalle, jossa Cavaliers ei enää pysynyt Warriorsin perässä. Kotijoukkue otti lopulta ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen selvin lukemin 124–114.

Smithin käsittämätön ratkaisu nousi ensimmäisen finaalin jälkipyykin kuumimmaksi puheenaiheeksi. Smith ilmeisesti luuli Clevelandin johtavan ottelua ja yritti siksi kuluttaa levypallon voitettuaan peliajan loppuun.

Erikoinen tilanne on nähtävillä ESPN:n Twitter-tilillä.
Ottelun jälkeen Smith kuitenkin väitti medialle tienneensä tilanteen olleen tasan.

Clevelandin päävalmentaja Tyronn Lue sen sijaan sanoi, että Smith oli luullut joukkueensa johtavan ottelua pisteellä.

Jamesin hermo paloi toimittajaan

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa asiaan tivattiin näkemystä myös 51 pistettä nakuttaneelta Jamesilta.

– Luulin, että me kaikki tiesimme, mikä on tilanne. En tiedä, mitä Smith ajatteli, enkä oikeastaan tiedä, mitä yrität kysyä, James sanoi ESPN:n toimittajalle James Schwarzille.

Toimittaja yritti vielä udella Jamesilta tarkempaa vastausta, mutta supertähti ei jaksanut enää keskustella asiasta. Sen sijaan hän pudisteli päätään ja poistui paikalta kesken tilaisuuden.
NBA:n finaalien toinen ottelu pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt