NBA

NBA

Ihmemies LeBron James satsaa yli miljoonan vuodessa kehonsa ylläpitoon

Julkaistu: , Päivitetty:

NBA
LeBron Jamesin tehtävä on epäkiitollinen NBA:n loppuotteluissa.
Kun NBA:ssa pelattiin viimeksi loppuottelusarja ilman LeBron Jamesia, Lauri Markkanen oli juuri täyttänyt 13 vuotta, Patrik Laine oli 12-vuotias, suomalainen seura KHL:ssä oli täysin utopistinen ajatus ja Leijonat haki yhä jatko-osaa MM-ysivitoselle...

Vuosi oli 2010. Los Angeles Lakers kaatoi Boston Celticsin voitoin 4–3.

Sen jälkeen James on ollut loppuotteluissa mukana joka ikinen kerta: neljästi Miami Heatin pelaajana ja viime yönä alkaneessa finaalisarjassa neljännen kerran putkeen Cleveland Cavalierissa.

James pussitti heti 51 pistettä, mikä on hänen ennätyksensä finaalisarjan ottelussa. Golden State Warriors päihitti silti Cleveland Cavaliersin 124–114.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
  • Katso kooste ottelusta alla olevalta videolta.

Ensifinaalinsa hän pelasi jo 2007. Saavutus on poikkeuksellinen pohjoisamerikkalaisen urheilun historiassa.

Hurjaa on sekin, että James tahkoaa vuodesta toiseen enemmän pelejä ja minuutteja kuin muut. Hän on pelannut yli 500 minuuttia enemmän kuin kukaan toinen tällä kaudella.

Sen jälkeen kun Celtics siirtyi Bostonin ja Clevelandin välisessä konferenssifinaalisarjassa 3–2-johtoon, James oli poissa parketilta yhteensä kaksi minuuttia 96:sta.

Hän teki konferenssifinaaleissa enemmän pisteitä, antoi enemmän syöttöjä ja repi enemmän levypalloja kuin yksikään toinen pelaaja – aivan kuten hän liki aina tekee.

Kun Celtics lopulta kaatui, James makasi parketilla. Hän tarvitsi lepoa mutta lähetti samalla myös sanattoman viestin: pieni apu olisi ihan jees.

– Olisi kiva saada minuutti-pari huilia per neljännes, mutta meidän joukkuettamme ei ole rakennettu sen varaan tällä hetkellä. Meidät on rakennettu siihen, että olen parketilla. Teen pisteitä tai autan muita siinä, James sanoi taiston tauottua Washington Postille.

Ei ole sattumaa, että vuodesta 2010 eteenpäin yksikään pelaaja ei ole pelannut enempää pelejä tai minuutteja kuin James. Ja hän kestää kaiken.

LeBronin vuoden ympäri jatkuva kuntokuuri on legendaarinen. Hän investoi toista miljoonaa euroa vuosittain kroppansa ylläpitoon. Siihen sisältyy kaikkea laitteistosta ja tiloista henkilökohtaisiin valmentajiin.

Todistusaineisto päivittäisestä rääkistä löytyy Jamesin Instagram-tililtä ja YouTubesta.

On hurjaa ajatella, että James on pelannut urallaan jo 235 pudotuspeliottelua – siis liki kolme täyttä NBA-kautta 15 runkosarjakauden päälle.

Kaiken keskellä suoritustaso on pysynyt tasaisen erinomaisena. Jatkuva itsensä kehittäminen on johtanut siihen, että hän on 33-vuotiaana tehokkaampi kuin koskaan aiemmin urallaan.

– En edes pysty kuvailemaan sitä. Hän pelaa aivan omalla tasollaan, Golden Staten tähtipelaaja Kevin Durant ylisti.

Durant on pitkään ollut kakkonen NBA:n hierarkiassa LeBronin takana. Viime vuonna ”KD” saavutti ensimmäisen mestaruutensa Jamesin Cavaliersia vastaan, ja tuolloin hänet valittiin loppuotteluiden parhaaksi pelaajaksi.

Warriors ja Cavaliers kohtaavat peräti neljännen kerran putkeen loppuotteluissa. Warriorsilla on kaksi titteliä (2015, 2017), Cavaliersilla yksi (2016).

Kahden joukkueen historiallinen ylivoima on kuitenkin tulossa tiensä päähän. Idässä Celtics ja 76ers ovat nousussa.

Lisäksi pian voi tulla hetki, jolloin Clevelandin pitää jättää hyvästit ikonilleen. James saattaa vaihtaa maisemaa kauden päätteeksi.

Seura on huonosti johdettu, ja se heijastuu loppuotteluihin. Viimeksi Jamesin on pitänyt hinata näin heikko nippu loppuotteluihin 22-vuotiaana nuorukaisena vuonna 2007.

Silloin Cavaliers oli ahdingossa San Antoniota vastaan ja James liian kokematon voidakseen asialle mitään.

Nyt Cavs on yhtä suuri altavastaaja neljän tähtipelaajan Warriorsia vastaan. Mutta James uhmaa 15 vuoden ylivoimallaan todennäköisyyksiä.

Finaalisarja kertoo, kruunaako James aikansa Clevelandissa uransa neljänteen mestaruuteen.

Lisätty video klo 10.59.

NBA:n finaalien aikataulu:

1. ottelu: Golden State–Cleveland 124–114

2. ottelu: Golden State–Cleveland, ma 4.6. kello 03.00

3. ottelu: Cleveland–Golden State, to 7.6. kello 04.00

4. ottelu: Cleveland–Golden State, la 9.6. kello 04.00

Tarvittaessa:

5. ottelu: Golden State–Cleveland, ti 12.6. kello 04.00

6. ottelu: Cleveland–Golden State, pe 15.6. kello 04.00

7. ottelu: Golden State–Cleveland, ma 18.6. kello 03.00

Loppuottelut on nähtävissä Ruutu+-palvelusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt