NBA

NBA

LeBron Jamesin Cleveland Cavaliers löi Bostonin ja eteni NBA:n finaaleihin

Julkaistu:

nba
Cavs pelaa loppuotteluissa neljättä kertaa putkeen.
Boston Celtics ei keksinyt keinoa Cleveland Cavaliersin tähtipelaajan LeBron Jamesin paimentamiseksi. NBA:n itäisen konferenssin seitsemäs loppuottelu päättyi sunnuntaina Bostonissa Clevelandin 87–79-voittoon, kun James riehui hurjaa jälkeä kentän molemmissa päissä.

James heitti ottelun muhkeimman korisaaliin, 35 pistettä. James kaapi kämmeniinsä 15 levypalloa ja jakeli yhdeksän korisyöttöä. Hän oli kentän kuningas kaikilla kolmella mittarilla.

James pelasi seiskapelin jokaisen minuutin. Ottelun alussa hän teki 12 joukkueensa 16 ensimmäisestä pisteestä.

Liigan ykköstähden tehot järkyttivät jopa Celticsin valmentajan Brad Stevensin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

–Taktiikkamme oli kuluttaa LeBronin energiaa kaikin keinoin läpi ottelusarjan. Yritimme kuluttaa häntä, ja tarkoituksemme oli olla vastustajan muita pelaajia parempia, Stevens avasi joukkueensa taktiikkaa The News-Heraldille.

–Suurimman osan aikaa teimme hyvää työtä, mutta LeBron teki silti ratkaisupelissä 35 pistettä. Se on kuin jokin vitsi.

Love toipuu tällistään

James on pelannut NBA:n finaaleissa joka kerta vuodesta 2011, neljä kertaa Miamin joukkueessa ja nyt neljättä kertaa peräkkäin Clevelandissa.

Kertaakaan James ei ole kuitenkaan joutunut kannattelemaan joukkuettaan niin yksin kuin sunnuntaina. Joukkueen toinen tähdistötasoinen pelaaja Kevin Love oli poissa edellispelissä päähän saamansa tällin takia.

Loven korvannut Jeff Green venyi sentään 19 pisteeseen ja kahdeksaan levypalloon.

–Pelasimme tänään Kevinille, Cavaliersin valmentaja Tyronn Lue kertoi.

–Joukkueen toiseksi paras pelaaja olisi halunnut kentälle, muttei kyennyt. Joukkuetoverit halusivat tarjota hänelle uuden mahdollisuuden loppuottelusarjassa.

Cleveland kohtaa NBA:n finaalissa Golden Staten ja Houstonin välisen ottelusarjan voittajan. Golden State voitti mestaruuden 2017, Cleveland vuonna 2016.

Boston–Cleveland 79–87

B: Jayson Tatum 24/7, Al Horford 17/4, Marcus Morris 14/12, C: LeBron James 35/15/9 syöttöä, Jeff Green 19/8, JR Smith 12/4.

Cleveland NBA:n finaaliin voitoin 4–3.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt