NBA

NBA

Lauri Markkanen aiheutti matkailubuumin – matkanjärjestäjä: ”Muutos on ollut valtava"

Julkaistu:

NBA
Suomalaisten matkavaraukset Chicagoon ovat kasvaneet räjähdysmäisesti viimeksi kuluneen vuoden aikana.
Suomessa on vallinnut poikkeuksellinen koripallohuuma siitä lähtien, kun Lauri Markkanen päätyi Chicago Bullsiin NBA:n viime kesän varaustilaisuudessa.

Markkasen yliopistopelit Arizonassa eivät vielä aiheuttaneet suurta kuohuntaa härmän perukoilla, mutta kiharapäinen korisparkettien partaveitsi sulatti suomalaisten sydämet lopullisesti koripallon EM-kisoissa viime syksynä.

Markkas-huuma on näkynyt lehtien palstojen lisäksi matkanjärjestäjien tilipusseissa.

Vaikka Chicago on todellinen suurkaupunki, vajaan kolmen miljoonan asukkaan metropoli ei ole koskaan ollut suomalaisten turistien suuressa suosiossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Maan kolmanneksi suurin kaupunki on jäänyt muun muassa New Yorkin, Miamin, San Franciscon ja Los Angelesin jalkoihin.

Markkanen aloitti pelinsä Bullsissa lokakuun loppupuolella. Siitä lähtien tilanteessa on alkanut näkyä muutosta.

Ilta-Sanomien haastattelemien matkanjärjestäjien mukaan suomalaisten reissut tuuliseen kaupunkiin ovat räjähdysmäisessä kasvussa.

Varaukset viisinkertaistuneet

Ebookers on kokenut merkittävän muutoksen lentomatkavarausten määrässä. Markkinointijohtaja Leif Neuvonen kertoo, että ilmiöön ei voi olla muuta selitystä kuin Markkas-buumi.

– Katsoimme varauksia koripallokauden alusta tähän hetkeen viime vuoden samaan ajankohtaan verrattuna, ja muutos on ollut valtava.

– Lentomatkavaraukset Chicagoon ovat vuodessa viisinkertaistuneet – tarkemmin sanottuna kasvaneet noin 450 prosenttia. Kasvu on hyvin vahvasti yhdistettävissä juuri Markkaseen, Neuvonen kertoo.


Ebookers ei ole ainoa, joka on huomannut positiivisen trendin. Kilroy Travelsilla kasvu on ollut myös merkittävää.

– Meillä tammi-helmikuussa Chicagoon kohdistuneet matkavaraukset ovat kasvaneet 83 prosenttia suhteessa viime vuoden samaan ajankohtaan, Kilroyn kaupallinen johtaja Juuso Klemola kertoo.

– Eli Chicagon matkat ovat selvästi kasvussa.

– Syyhyn on tietenkin vaikea ottaa yksiselitteisesti kantaa, mutta usein se voi olla vastaavanlaiset tapaukset kuin nyt muun muassa Lauri Markkasen menestyminen Chicago Bullsin riveissä, jotka innostavat ja aktivoivat osaa asiakkaista toteuttamaan matkaideoitaan, Klemola sanoo.

Matkahakukoneiden puolella kasvu on ollut maltillisempaa. Momondon mukaan Suomesta tehdyt haut matkoille Chicagoon ovat kasvaneet 5,62 prosenttia, ja suosio on yhä kasvamaan päin.

Markkasen tulokaskausi Bullsissa on ollut jymymenestys. Nuori suomalainen nousi heti aloitusviisikkoon ja on pitänyt paikkansa läpi kauden, kiitos erinomaisten esitysten.

Bullsin kausi on ollut tuloksellisesti vaisu, mutta Markkasen ympärille koottu joukkue on nuori ja kehittyvä.

Markkanen on tehnyt keskimäärin 14,8 pistettä per peli ja repinyt keskimäärin 7,6 levypalloa ottelua kohden.