NBA

NBA

Lauri Markkanen puhuu isyydestä lämpimään sävyyn: ”On ollut aika makeaa, pakko sanoa”

Julkaistu:

NBA
Lauri Markkasen, 20, viime viikot ovat olleet kiireistä mutta antoisaa aikaa.
Tuore isä Lauri Markkanen sai viikonloppuna pienen irtioton arjesta kotimaisemissa, kun Chicago Bullsin suomalaistähti pääsi näyttämään taitojaan NBA:n tähdistötapahtumassa Los Angelesissa.

Markkanen, 20, pelasi perjantaina nuorten kykyjen tähdistöpelissä. Lauantaina vuorossa oli taitokisa, jossa Markkanen taituroi toiseksi.

Markkaselle tähdistöviikonloppu oli ainutlaatuinen sekä silmiä avaava kokemus.

– Tiesin etukäteen, että täällä on kaikenlaista tapahtumaa ja haastatteluita, mutta kyllä tämä vähän yllätti, miten paljon niitä lopulta on ollut. On saanut jaella haastatteluita Japaniin asti, Markkanen kertoi Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lomailun kannalta viikonloppua ei voinut ottaa, sillä NBA:n markkinointikoneisto piti huolen siitä, että pelaajat kävivät tiiviillä tahdilla lukuisissa eri edustustehtävissä.

– Todella hauskaa on ollut. Koko ajan on jotain juttuja menossa ja mennään paikasta toiseen. Koko ajan on kiire eikä yhtään aikaa rentoutua. Se väsyttää välillä, mutta silti tämä on ollut paljon mukavampaa ja hauskempaa kuin osasin kuvitella.

Maanantaina edessä oli paluu sorvin ääreen, kun työt Bullsissa jatkuivat.


Parketin ulkopuolella Markkasen, 20, arki muuttui merkittävästi tammikuun lopulla, kun Verna-vaimo synnytti perheen esikoisen.

– Elämä on muuttunut tosi paljon mutta samalla taas ei niin paljon. Tämä on ammattini, ja yritän keskittyä korikseen. Kotona tietenkin asiat muuttuivat, mikä on kivaa, Markkanen sanoi.

NBA-pelaajan kalenteri on kauden aikana tiivis. Pelitahti on kova ja matkustelu hektistä ympäri Pohjois-Amerikkaa.

Isojen muutosten keskellä Markkasen perhe on saanut arvokasta lisäapua lähipiiristä. Markkasen Riikka-äiti on tällä hetkellä Chicagossa auttamassa arjen pyörittämisessä.

– Se auttaa paljon, koska olemme vierasreissuissa todella paljon. Vaimon ei tarvitse olla yksin kotona, Markkanen sanoi.

Markkanen korostaa, että hän haluaa pitää kodin ja koripallon erillään.

– Se on ammattilaisuutta parhaimmillaan. Se mitä kotona on, pitää jättää vain taakse, kun menee hallille ja keskittyy peleihin.

Viime viikot ovat olleet poikkeuksellisen kiireisiä mutta sitäkin antoisimpia.

– On ollut aika makeaa, pakko sanoa, Markkanen kertoi leveän hymyn kera.

Lapsen saaminen pani hetkeksi koripallon hyllylle. Markkanen oli lapsen syntymän vuoksi sivussa kolmesta Bullsin ottelusta tammi-helmikuun vaihteessa.

Suomalaistorni palasi NBA-parketille 9. helmikuuta kotiottelussa Minnesota Timberwolvesia vastaan.

Paluunsa jälkeen The Finnisher on tehnyt neljässä ottelussa tulosta 14,8 pisteen keskiarvolla, mikä on pari pinnaa perässä tammikuun pistekeskiarvosta.

Pelisuorituksiin isyys ei Markkasen mukaan vaikuta pätkääkään.

– Ei se vaikuta millään tavalla pelaamiseen. Ihan samalla tavalla saan nukuttua pelipäivän päikkärit, Markkanen hymyili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt