Lauri Markkanen muutoksista perhe-elämässään: ”Helpottaa kun ei tarvitse mennä tyhjään kotiin pelin jälkeen” - NBA - Ilta-Sanomat

Lauri Markkanen muutoksista perhe-elämässään: ”Helpottaa kun ei tarvitse mennä tyhjään kotiin pelin jälkeen”

Lauri Markkanen on tyytyväinen siihen, ettei asu enää yksin USA:ssa.

Markkasen perheeseen odotetaan vauvaa kevättalvella.

16.1.2018 6:50

Lauri Markkasen elämä mullistuu parketin ulkopuolella lähiaikoina, kun hänestä tulee isä. Markkasen Verna-vaimo odottaa perheen esikoista.

Pariskunta tutustui toisiinsa jo yläasteella, mutta he ovat seurustelleet noin parisen vuotta. Nuoret rakastavaiset ovat pitäneet matalaa profiilia ja ovat esiintyneet julkisuudessa yhdessä vain harvakseltaan. Koripallon EM-kotikisojen aikana Verna kuvattiin antamassa Laurille onnittelusuukkoa Susijengin voitokkaan ottelun jälkeen.

Lauri Markkanen sai voittosuudelman EM-kisoissa viime syyskuussa.

Vielä viime vuonna Verna piti blogia, jossa hän puhui ekologisen kuluttamisen puolesta ja jakoi muun muassa vegaanisia ruokareseptejä. Nyt hän elää Yhdysvaltain suurkaupungissa NBA-tähden vaimona.

Pariskunta on mennyt naimisiin tänä syksynä ja heille syntyy vauva IS:n tietojen mukaan helmikuussa.

”Isyys ei voi vaikuttaa työhöni”

Markkanen puhuu mielellään koripallosta, mutta siviilipuolen asioita nuorukainen ei halua käydä läpi julkisuudessa.

– En kommentoi henkilökohtaista elämää mitenkään. Kuten olen sanonut, tämä on ammatti. Ei se isyys voi vaikuttaa työhöni, Markkanen kertoi.

Lauri Markkanen on ollut väkevästi esillä NBA:ssa tällä kaudella.

NBA-pelaajan arki on kiireistä pelikalenterin ja jatkuvan matkustelun takia, mutta Markkanen ei näe perheenlisäyksellä olevan suurempaa vaikutusta itse pelaamiseen ja arkityöhön NBA:ssa.

– Kyllä se onnistuu. Ne ovat kaksi eri elämää erikseen. Ne pitää vain osata erottaa. Ei siinä ole mitään ongelmaa. Ymmärrämme kaikki mitä tapahtuu.

Vuosi sitten tähän aikaan Markkanen opiskeli ja pelasi Arizonan yliopistossa. Tuolloin tuleva vaimo asui vielä Suomessa, joten pariskunta eli etäsuhdetta.

Äiti vieraili pelissä New Yorkissa

Nyt Lauri tienaa Chicago Bullsin tähtitulokkaana 3,2 miljoonaa euroa kaudessa ja asuu vaimonsa kanssa Chicagossa. Nuori ammattikoripalloilija elää unelmaansa.

– Helpottaa kun ei tarvitse mennä tyhjään kotiin pelin jälkeen. Se auttaa. Vaikka pelaisi huonosti, niin tietää, että kotona on kuitenkin kaikki hyvin. Ainahan tappiot ärsyttävät, mutta ehkä se ärsytys ei ole enää niin suurta kuin Arizonassa, missä piti kököttää yksin omassa huoneessa.

Tukena Chicagossa on myös isä Pekka Markkanen, joka myi talonsa Suomessa ja muutti auttamaan poikaa arjessa.

Riikka Markkanen ja leikekirja Lauri Markkasesta.

Laurin äiti Riikka oli viime viikolla todistamassa poikansa peliä New Yorkissa, kun Chicago Bulls kutsui kaikkien pelaajien äidit mukaan vieraspelimatkalle. Olettaa sopii, että Riikka-äiti on jatkossa tuttu näky poikansa ja tämän vaimon kerrostaloasunnossa Chicagossa, sillä hän on ammatiltaan lastenhoitaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?