Shampoon ja hoitoaineen kanssa tehdään oleellinen virhe – kampaaja kertoo viisi havaintoa suomalaisten hiustenhoidosta - MyStyle - Ilta-Sanomat

Shampoon ja hoitoaineen kanssa tehdään oleellinen virhe – kampaaja kertoo viisi havaintoa suomalaisten hiustenhoidosta

Kampaaja Sari Elo on huomannut, että suomalaiset ovat entistä valveutuneempia hiustuotteiden käytössä.

Julkaistu: 29.7. 12:29

Kampaaja kertoo, miten suomalaiset hoitavat hiuksiaan, ja antaa täsmävinkit hiuksista huolehtimiseen.

Kerroimme aiemmin tällä viikolla monien elämässä vaikuttavasta tekijästä, jonka vaikutusta hiuspohjan ja hiusten hyvinvointiin ei kovin hyvin vielä tunnisteta. Kampaaja Sari Elo turkulaisesta parturi-kampaamo Artesta nimittäin kertoi, että stressi on yksi yleisimmistä syistä huonokuntoiseen hiuspohjaan.

Kysyimme ammattilaiselta lisäksi, mitä havaintoja hän on työssään tehnyt suomalaisten hiustenhoitotottumuksista.

Kampaaja listasi viisi asiaa.

”Kosteuttavat hiukset eivät latista hiuksia”, sanoo kampaaja Sari Elo.

1. Moni välttelee kosteuttavia tuotteita

Varsinkin kesällä kuivuneet ja auringon paahtamat hiukset kaipaavat ekstrakosteutusta. Sitä saa esimerkiksi kosteutta lupaavasta shampoosta, hoitoaineesta tai hiuksiin jätettävästä hoitoaineesta.

Yllättävän moni kuitenkin karttelee kosteuttavia tuotteita, on kampaaja huomannut.

– Suomalaisten tyypillisin hiuslaatu on hienolaatuinen. Hiukset ovat ohuet ja sileät. Moni välttelee kosteuttavia tuotteita, sillä pelkää niiden latistavan hiusta. Lättänät hiukset ovat monelle se viimeinen vaihtoehto.

Elo kuitenkin suosittelee käyttämään kosteuttavia tuotteita.

– Kosteuttavat tuotteet eivät latista hiuksia. Föönaamalla ja jakauksen tai kampauksen asettelulla saa hiuksiin volyymia, Elo neuvoo.

2. Hoitoaine pääsee unohtumaan

Kampaaja on myös huomannut, että toisinaan suomalaiset jättävät käyttämättä hoitoainetta. Hiustenhoitamiseen kuuluu kuitenkin myös nimenmukainen hoitovaihe, eli pelkkä peseminen ei riitä.

– Hoitoaine hoitaa hiusta ja viimeistelee pesun. Hoitoaine voi olla toki myös suihkautettavaa, hiuksiin jätettävää hoitoainetta, jos suihkussa sitä ei halua syystä tai toisesta laittaa.

3. Tuotteita annostellaan liian reilulla kädellä

Kun on kyse tuotteiden annostelemisesta, kuluu sekä shampoota että hoitoainetta kampaajan mielestä suomalaisilta toisinaan liikaa kerralla.

– Jopa teelusikallinen tuotetta voi olla liikaa. Pitkille tai puolipitkille hiuksille riittää reilu herneenkokoinen määrä, lyhyemmille taas pienempi määrä. Toki hiusten määrä ja paksuus vaikuttavat myös asiaan, Elo sanoo.

Shampoon kuuluisi vaahdota hiustenpesussa – levitä se siis kunnolla ja huolellisesti.

4. Hiustuotteita shoppaillaan netistä – aina se ei kannattaisi

Kuten muitakin asioita, myös hiustuotteita ostetaan yhä enemmän verkosta. Nettikaupoista voi tehdä hyviäkin tuotelöytöjä edullisesti, mutta kampaaja kehottaa silti harkitsemaan, soveltuvatko myynnissä olevat tuotteet omille hiuksille.

– Verkosta ostaminen on yleistynyt myös hiustuotteissa. Hiuslaaduissa ja hiuksissa on kuitenkin eroja, joten välttämättä netistä ostetut tuotteet eivät sovi aina automaattisesti omalle tukalle.

Sari Elo kehottaa ainakin lukemaan hiustuotteen tuoteselosteen ja -kuvailun ennen ostopäätöstä. Vakiokampaaja, joka tuntee omat hiukset, voi neuvoa täsmätuotteiden valinnassa, jotta turhia hutiostoksia ei tulisi ostettua.

– Ostoksilla voi tapahtua vähän sama asia kuin vaatteidenkin kanssa – etukäteen sovittamatta ja kokeilematta ei voi aina varmaksi tietää, sopivatko tuotteet itselle.

Kampaaja voi neuvoa, millaiset tuotteet sopivat omaan hiuslaatuun ja -pohjaan.

5. Hiusöljyt herättävät kiinnostusta

Kampaaja on huomannut, että hiusöljyt ovat tulleet entistä tutummiksi suomalaisille. Niitä käytetään nyt entistä ahkerammin.

– Monet hiusöljyt sopivat suomalaiseen hentoon hiuslaatuun. Muutenkin ihmiset tuntuvat olevan entistä valveutuneempia hiustuotteiden käytössä, olipa kyse sitten muotoilutuotteista tai hoitavista tuotteista. Niistä ollaan entistä kiinnostuneempia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?