Punoittaako iho karvanpoiston jälkeen? Näin pääset eroon ihottumasta ja sisäänpäin kasvaneista karvoista - MyStyle - Ilta-Sanomat

Punoittaako iho karvanpoiston jälkeen? Näin pääset eroon ihottumasta ja sisäänpäin kasvaneista karvoista

Julkaistu: 5.7. 10:15

Hyvä pohjatyö ja kotona kokkailtavat DIY-hoidot varmistavat, että iho pysyy siistinä sheivauksen jälkeen. Kokosimme kolme hyvää vinkkiä.

1. Ennakoi ja preppaa ihoa

Sheivausvaahdon tai -voiteen kannattaa antaa istua iholla kymmenen minuuttia ennen ajelua, jotta karva ehtii pehmentyä kunnolla. Näin ihottumakin jää todennäköisemmin tulematta.

2. Kuori sekä ennen että jälkeen

Muutaman päivän kuluttua iholle voi ilmestyä kipeitä, finnin tuntuisia patteja, joiden aiheuttaja on sisäänpäin kasvanut karva. Sisäänpäin kasvanut karva syntyy, kun karva on niin hento, ettei se pääse puskemaan ihosta läpi. Sisäänpäin kasvaneita karvoja ilmaantuu toisinaan myös sokeroinnin ja vahauksen tuloksena.

Paras hoitokeino sisäänpäin kasvaneiden karvojen kanssa on ennakointi. Iho kannattaa kuoria käsiteltävältä alueelta hyvin sekä ennen sheivausta että seuraavana päivänä sheivauksen jälkeen. Kuorinta puhdistaa iholta karvatuppia tukkivat kuolleet ihosolut ja tuotteiden jämät, ja karva pääsee kasvamaan taas vapaasti.

3. Kokeile DIY-hoitoja

Punoittavaan sheivausihottumaan tee-se-itse-henkinen tyyppi puuhastelee kotitekoiset hoitokeinot itse.

Omenaviinietikalla voi olla tulehdusta estäviä ja antiseptisiä ominaisuuksia. Sekoita pieneen astiaan muutama ruokalusikallinen etikkaa ja saman verran vettä. Kasta vanupallo seokseen ja taputtele sillä ärtynyttä kevyesti. Anna seoksen kuivua iholle itsekseen.

Myös teepussista voi olla yllättävää apua kutisevaan ihottumaan. Anna mustaa teetä sisältävän pussin istua ensin kuumassa vedessä pari minuuttia. Laita pussi sen jälkeen jääkaappiin viilentymään kymmeneksi minuutiksi. Hiero punoittavaa ihoa viilentyneellä teepussilla. Mustan teen parkkihapon pitäisi rauhoittaa ärtynyttä ihoa.

Tähän hoitotuotteeseen tarvitset blenderin. Kurkku tunnetusti viilentää ihoa, mutta siinä on myös ihon uusiutumista edistävää C-vitamiinia. Kun kurkun yhdistää ihoa rasvan ja proteiinien avulla hoitavaan maitoon, syntyy näistä kahdesta kutisevaa ihoa kosteuttava ja viilentävä tahna. Kuori ensin puolikas kurkku, laita se blenderiin ja sekoita mukaan puoli desiä maitoa. Sekoita ainekset ja anna tahnan jäähtyä hetki jääkaapissa. Anna valmiin seoksen vaikuttaa iholla kymmenen minuuttia ja huuhtele iho lopuksi.

Lähteet: Byrdie, Cosmopolitan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?