Slow beauty on ihonhoidon uusi trendi – tätä se tarkoittaa - MyStyle - Ilta-Sanomat

Slow beauty on ihonhoidon uusi trendi – tätä se tarkoittaa

Slow beautyssa ihonhoitoon saa käyttää aikaa.

Julkaistu: 28.6. 9:02

Hidastaminen saapuu myös kauneudenhoitoon.

Vaateostoksilla pikamuoti eli isojen ketjujen myymät edulliset vaatteet ovat olleet jo tovin monen välttelylistalla.

Nyt samankaltainen ilmiö rantautuu kosmetiikkaan. Slow beautyssa panostetaan hartaudella valittuihin, kestävillä menetelmillä valmistettuihin kosmetiikkatuotteisiin. Tärkeää on myös, että raaka-aineet on hankittu eettisesti.

Laatu korvaa määrän, rutiinit tehdään rauhassa

Kuten hitaassa muodissa, myös hitaassa kauneudessa tarkoitus on, että laatu korvaa määrän. Trendiin kuuluu, että kosmetiikan määrää siis karsitaan, mutta kukin purkki on entistä tehokkaampi.

Osa trendiä on myös, että ihonhoitorituaaleihin käytetään rauhassa aikaa ja keskitytään omaan hyvinvointiin. Kännykät ja muut häiriötekijät laitetaan kauneudenhoitohetkien ajaksi syrjään. Ajatus on siis hidastaa elämää kokonaisvaltaisesti.

Slow beauty -ideologiaa noudattavat brändit pakkaavat tuotteet mahdollisimman ekologisesti valmistettuihin ja kierrätettäviin pakkauksiin. Tuotteet pyrkivät olemaan mahdollisimman monikäyttöisiä: esimerkiksi hiuksille tarkoitettu tuote voi olla tarjota kaikkea lämpösuojasta tekstuuriin ja kasvojen hoitotuote olla samalla sekä putsari, primer että kasvovesi.

Tutustu trendiin

Varsinaiset slow beauty -tuotteet uupuvat vielä kotimaan markkinoilta, mutta nämä toimiviksi todetut monitoimituotteet ovat hyvä keino aloittaa trendiin tutustuminen.

Dr. Bronner’sin saippua on todellinen slow beauty -ideologian klassikko tietämättään: saippualla voi pestä melkeinpä mitä vain kropasta ja hiuksista tiskeihin. 10,90 €.

Shiseidon Waso Beauty Smart Water -hoitovesi putsaa ihon, kosteuttaa sitä ja valmistelee meikille. 39,90 €.

Purple Treen Miracle Balm -monitoimivoide sopii huulten, kynsinauhojen ja melkeinpä minkä tahansa kuivan ihon kosteuttamiseen ja sillä saa tehtyä kestävät korostuskiillot myös kasvoille. 4,90 €.

Eleven Australian Miracle Treatment -hoitovoide on muun muassa hiusten lämpösuoja, silottaja että korjaava tuote. 19,90 €.

Lähteet: Glamour, Byrdie

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?