Millaiset rintaliivit käyvät erilaisten kesävaatteiden alle? Stylisti neuvoo - MyStyle - Ilta-Sanomat

”Suomessa rintaliivien kotiin jättäminen on hieman yleistynyt”, sanoo stylisti – tällaiset liivit tuubitopin, avoselkäisen mekon tai bodyn alle

Stylisti neuvoo, millaiset liivit kannattaa pukea erilaisten kesävaatteiden alle.

Julkaistu: 26.6. 12:55

Kesällä pukeutuminen on niukempaa, joten alusvaatteet pitää osata valita entistä huolellisemmin.

Kesällä pukeutuminen voi olla monella tapaa kevyempää ja niukempaa.

Moni tuskaileekin ikuiselta tuntuvan alusvaateongelman kanssa: millaiset rintaliivit kannattaa pukea hartiat paljaaksi jättävien tuubitopin tai off shoulder -paidan kanssa? Entä syvään uurretun tai selästä avonaisen juhlamekon alle? Entä kannattaako nänniteippejä käyttää?

Stylisti Sohvi Nyman neuvoo, millaisia rintaliivejä kesäpukeutumisessa kannattaa suosia.

Olkaimettoman topin pariksi voi pukea kaftaanin tai ohuen neuletakin, jotta silikoniolkaimet eivät näy. Kuviollinen kuosi peittää, jos alle ei halua laittaa liivejä ollenkaan.

Tarpeeksi väljä yläosa on tyylikkäämpi valinta, jos haluaa jättää liivit kotiin.

Jos hartiat jäävät paljaaksi, suosi näitä

Jos päälleen on pukenut trendikkään olkaimettoman tuubitopin tai olkapäät tyylikkäästi paljastavan off shoulder -paidan, Sohvi Nyman neuvoo pukemaan erilaiset rintaliivit kuppikoosta riippuen.

– Jos olet pienirintainen, pue paidan alle olkaimettomat rintaliivit. Tarjolla on paljon monikäyttöisiä liivejä, joista olkaimet voi joko irrottaa tai kiinnittää takaisin tarpeen mukaan.

Sloggin Zero Feel Lace Bandeau -malli sopii tilanteisiin, joissa tarvitaan olkaimettomia liivejä. 34,99 €, Sloggi.

Change Lingerien liiveissä on irrotettavat olkaimet. 47,95 €, Change Lingerie.

Jos kuppikokosi taas on suurempi ja tarvitset enemmän tukea rinnoille, Nyman neuvoo kokeilemaan silikonisia, läpinäkyviä olkaimia. Olkaimia on tarjolla sekä tavanomaisimpia suoramallisia sekä niskan taakse solmittavia, halterneck-tyylisiä. Jos silikoniolkaimet haluaa piiloon, voi olkaimettoman paidan päälle pukea vaikka kevyen, tyylikkään kaftaanin.

Kesällä kevyimmät rintaliivit ovat kaarituettomat. Kaarituet ja paksut push up -täytteet voivat hiostaa ja saattavat alkaa painaa rintoja ikävästi kuumuudessa.

Nyman vinkkaa myös yllättävästä mutta käytännöllisestä vaihtoehdosta. Tässä versiossa ”alusvaate” saakin näkyä.

– Olkaimettoman yläosan alle voi myös pukea bikiniliivit. Tällaista yhdistelmää näkee nykyisin paljon, ja asu voi tuntua paljon mukavammalta kuin vaikkapa olkaimettomat rintaliivit, joita pitää pahimmassa tapauksessa asetella ja nostella vähän väliä.

Avoselkäisen mekon kanssa kannattaa laittaa alaselän päälle ristiin tulevat liivit tai vaihtoehtoisesti kaunis, esimerkiksi pitsinen toppimainen rintaliivi.

Jos mekossa on avonainen selkä, voivat kauniit liivit myös olla näkyvillä

Jos puet päälle avoselkäisen mekon, stylistin mielestä paras rintaliivivaihtoehto mekon alle ovat alaselän päälle ristiin laitettavat rintaliivit.

Esimerkiksi Lindex myy omiin liiveihin kiinnitettävää remmiä, jolla liivien selkäosan saa piilotettua alaselkään. Low Back Converter -lisäosa, 5,99 €.

– Kannattaa muistaa myös, että joskus alusvaate voi todellakin näkyä. Jos liivit ovat vaikkapa selästä pitsiset ja toppimalliset eli hieman leveämmät, liivit voivat olla avoselkäisen mekon tai paidan kanssa osa asukokonaisuutta.

Harkitse, puetko liivit V-aukkoisen mekon alle. Aina niitä ei tarvitse.

Abecitan liivit ovat kauniit kuin koru. Pitsimäiset ja peittävät liivit saavat näkyä selästä avonainen mekko päällä. 59,90 €, Abecita.

H&M:n pitsiliiveissä on myös kaunis selkä, 14,99 €.

Kesävaatteiden alle voisi pukea myös bikiniliivit.

Harkitse liivejä syvään uurretun mekon kanssa

Jos mekon malliksi on valinnut edestä avonaisen, syväänuurretun version, kannattaa jopa rohkeasti harkita, haluaako liivejä laittaa alle ollenkaan.

– Helpompaa liivien pois jättäminen on toki pienirintaisille, jotka eivät tarvitse niin paljoa tukea rinnoille. Loppujen lopulta jokainen voi kuitenkin itse arvioida, tuntuuko ajatus liivittömyydestä mukavalta. Suomessa rintaliivien kotiin jättäminen on mielestäni hieman yleistynyt.

Ohutolkaimisen topin alle kannattaa valita samansävyiset liivit ja olkaimet.

Naruolkaimisen topin alle liivit samassa sävyssä

Jos käytät aluspaitamaista bodya tai ohutta naruolkaimista toppia, valinnanvaraa rintaliivivaihtoehdoissa on enemmän.

Toppimaisen, paksumman bodyn kanssa voi rintaliivien tarpeellisuutta myös harkita, miksei myös ilmavan topin kanssa. Aiemmin mainitut silikoniolkaimet tai olkaimettomat liivit käyvät mainiosti kummankin vaatteen kanssa, jos rinnoille haluaa tukea.

Topin tai bodyn alle voi kuitenkin pukea myös normaalit rintaliivit, joiden kannattaa olla samaa sävyä kuin itse vaatteen. Myös kesäiset bikinit voi laittaa alle.

Vaatteen alta näkyvät olkaimet eivät näytä tökeröiltä, jos liivien ja yläosa sävy on sama. Liivit 12,99 € ja ribbitoppi 9,99 €, H&M.

Muista hikivaara

Liima- tai silikonipintaisia itse kiinnittyviä rintaliivejä tai teippejä Nyman ei suosittele kesällä. Ihon hikoaminen voi aiheuttaa nolon tilanteen, jos tarrapinta huononee ja liivit eivät pysykään päällä.

Nöpöttävät nännit saa halutessaan peittoon nännitarroilla. Liimapinnan kanssa voi kuitenkin tulla ongelmia, jos iho niiden alla hikoilee. 5,99 €, Lindex.

Sohvi Nyman kehottaa jokaista pohtimaan, millaisen vaikutelman rintaliiveillä tai rintaliivittömyydellä haluaa antaa. Rintaliivithän omat lopulta vaatekappale, jota muut eivät välttämättä edes huomaa, mutta jotka voivat lisätä omaa mukavuutta.

– Sitä kannattaa välttää, että vaatteet ovat jo valmiiksi niin paljastavat, että rintaliivit vain korostavat rintojen tyrkyttämistä. Alusvaatteilla voi joko korostaa tyylitöntä vaikutelmaa, luoda asusta aistikkaamman tai pitää liivit ihan vain omana tietonaan ja asianaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?