Kerran vai kaksi päivässä? Näin usein kasvoja olisi hyvä pestä - MyStyle - Ilta-Sanomat

Kerran vai kaksi päivässä? Näin usein kasvoja olisi hyvä pestä

Julkaistu: 29.5. 11:20

Iho tykkää, kun sen puhdistaa säännöllisesti ja oman ihon tarpeen mukaan valitulla puhdistusaineella.

Kasvojen peseminen on olennainen osa hyvää ihonhoitorutiinia. Varsinkin iltaisin kasvoilta on tärkeää pestä pois meikki sekä iholle päivän aikana kertynyt lika ja hiki, sen kertoo jo terve järki.

Kasvoja ei kuitenkaan kannata hinkata kiiltävän puhtaiksi liian usein, jotta niille ei käy samalla tavalla kuin viime kuukausien aikana jatkuvasta pesusta kärsineille käsille – ihon omaa rasvaa peseytyy liikaa pois.

Mikä siis on hyvä, ihon hyvinvointia tukeva pesutahti kasvoille?

Ilta- ja aamupesuun on omat syynsä

Ideaalitilanteessa kasvot pestään aamuin illoin. Aamupesu voi tarkoittaa pelkkää kädenlämpöisellä vedellä huuhtelua. Olennaista on, että yön aikana iholle kertynyt hiki ja tyynyliinasta tullut lika huuhtoutuvat pois iholta.

Ilta-aikaan puhdistusaineella suoritettu pesu on ihon kokonaisvaltaisen kunnon kannalta kaikkein tärkeintä: ihon uloimman kerroksen eli epidermiksen päällisosa uusiutuu yön aikana, ja jotta prosessi toimii täydellisesti, pitää ihon olla puhdas.

Tarkista puhdistustuotteesta ainakin yksi asia

Pesutahtia vieläkin tärkeämpää on katsoa, millä aineella kasvot putsaa. Jos iholla on tuntuvasti meikkiä tai likaa, kannattaa kasvot pestä kahteen kertaan.

Yleisesti ottaen vaahto- ja geeliputsarit sopivat epäpuhtaalle ja sekaiholle, kun taas maitomaiset puhdistusaineet auttavat kosteuttamaan kuivaa ihoa.

Muista kuitenkin tämä: Varsinkin epäpuhtauksiin taipuvaiselle ja akneiholle on usein suuri houkutus valita mahdollisimman tuju pesuaine, jonka jäljiltä iho tuntuu natisevan puhtaalta. Jos aineet ovat liian vahvoja, häiritsevät ne kuitenkin ihon omaa talintuotantoa, minkä seurauksena kasvot voivat alkaa puskemaan entistä enemmän näppylää.

Putsarista kannattaa varmistaa, että ne eivät ainakaan sisällä voimakkaasti peseviä sulfaatteja: vahvat saippuat pesevät iholta myös sille hyödyllisen rasvan, ja akneiho voi muuttua nopeasti pintakuivaksi.

Lähteet: Cosmopolitan, Good Housekeeping

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?