Yksi rintaliivimuutos teki ihmeitä itsetunnolle – ”Niin hyvät liivit, että mies pelästyi” - MyStyle - Ilta-Sanomat

Yksi rintaliivimuutos teki ihmeitä itsetunnolle – ”Niin hyvät liivit, että mies pelästyi”

Psst! Kun ostat uusia liivejä, niiden tulisi olla niin napakat, että kiinnität ne uloimpaan hakaseen, ja silti vain kolme sormea mahtuu niiden alle.

Julkaistu: 20.5. 11:19

Moni lukija on löytänyt täydellisesti istuvan rintaliivikoon, kun onkin sovittanut jotain muuta kuin oletettua kokoaan. Suomalaiset kertovat, kuinka onnistuivat liiviostoksilla.

Rintaliiviostokset ovat usein jotain aivan muuta kuin herkkua. Kokojen pohdintaa, sovittelua, jostain kohdin huonosti istuvia malleja ja tuskailua epäsopivista liiveistä toisiin.

Joskus rintaliiviostoksilla kuitenkin havahtuu – nämähän ovat täydelliset liivit! Keino, jolla moni lukijakin on löytänyt vihdoin hyvät rintsikat, liittyy omien tiedostamattomien mittojen selvittämiseen.

Näin lukijat ovat onnistuneet.

”Niin hyvät liivit, että mies pelästyi”

Ammattitaidolla valikoidut liivit ovat usein avain onneen.

– Kun ostan rintsikoita, annan alusvaateliikkeen tytön mitata minut. Sitten minulle tuodaan sovituskoppiin useita liivejä kokeiltavaksi. Toimi loistavasti, sain parit erinomaisesti istuvat liivit kotiin, kertoo yksi lukijoistamme.

– Niin hyvät liivit on, että mies pelästyi, että noin hyvin nostetut rinnat saa muiden miesten huomion, haha!

Toinenkin lukija summaa oman mielipiteensä rintaliiviostoksista virheeseen, johon ei kannata kompastua:

– Suurin moka on se, että yrittää selvitä liiviostoksilla itse, eikä mene ammattilaisen palveltavaksi.

”Kertoi tehneen ihmeitä itsetunnolleen”

Rinnakkaiskoot saavat monet havahtumaan.

– Eräs tuttu vaihtoi liivinsä koosta 85B kokoon 75D ja kertoi sen tehneen ihmeitä itsetunnolleen. Sai kuulemma hiukan ”ryhilleenkin”. Sen kyllä huomasi. Pienestä se joskus on kiinni.

Toinenkin lukija sai viimein riittävän tuen napakammalla rinnanympäryksellä.

– Olin aina kuvitellut, että olen kokoa 85B. Liivikaupassa selvisi, että oikea kokoni on 80D. Olin vuosikausia ostanut epäsopivia ja vääräuskoisia liivejä, kertoo eräs.

– Nyt on kahdet oikeaa kokoa olevat, ja sen kyllä huomaa. Niin mukavilta nämä tuntuvat.

”Ei mitään rakettitiedettä”

Kolmas selostaa pienempään rinnanympärykseen siirtymisen aiheuttamaa kuppikoon suurenemista, joka hämää montaa ostajaa.

– Olen huomannut sen, etten kykene löysiä liivejä käyttämään. Jos nauhan alle mahtuu enemmän kuin se kolme sormea, on niiden käyttäminen hirveää tuskaa, kun ne pyörivät päällä ja hiertävät ja pistävät kaarituilla. Kireämpi ympärys vain sattuu tarkoittamaan isompaa kuppia, niin hassua kuin se onkin. Ei se silti mitään rakettitiedettä ole.

”Älkää suostuko siihen, että nyrkki tai kaksi menee liivin ja ihon väliin”

Yksi lukijoista muistuttaa, että pienten rinnanympäryskokojen löytäminen ei ole itsestäänselvyys. Rinnanympärysmitat alkavat usein 70 sentistä, vaikka moni tarvitsisi paljon pienempiä mittoja.

– Vaatikaa myös niitä pieniä ympäryksiä kauppoihin. Älkää suostuko siihen, että nyrkki tai kaksi menee liivin ja ihon väliin, hän kirjoittaa.

– Jos naisen ympärysmitta on kokoa 65, niin se ei tarkoita sitä, että hän käyttää kuppia A. Usein pieni nainen joutuu ostamaan kompromissina joko liian ison ympärysmitan tai liian pienen kupin. Näitä kompromisseja olen itse tehnyt paljon, ja aina olen tiennyt, että koko on väärä. Tyttären kanssa mentiin yhdessä ensiliiviostoksille. Tyttären kompromissiliivit ovat nyt kokoa 60G. Myyjän mukaan koko 55 menisi oikein hyvin, mutta ne pitäisi teettää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?