Pieni hajuvesikikka takaa, että tuoksut erilaiselta kuin kukaan muu - MyStyle - Ilta-Sanomat

Pieni hajuvesikikka takaa, että tuoksut erilaiselta kuin kukaan muu

Julkaistu: 22.4. 18:00

Layering eli kerrostaminen on ammattilaisen mukaan keino, jolla tuoksusta saa luotua kirjaimellisesti uniikin.

Tuoksumiksaaminen, parfyymikerrostaminen, hajuvesicocktail – tuoksutekniikalle luetellaan kauneussivusto Byrdiessä monta kuvaavaa termiä.

Kyse on kahden tai useamman eri hajuveden kerrostamisesta iholle.

Tuoksuammattilainen ja tuoksutalon perustaja Laurice Rahme selostaa kikan salat.

– Tuoksujen kerrostaminen ei välttämättä tarkoita kahden hajuveden suihkuttamista päällekkäin, vaan esimerkiksi hajustetun vartalovoiteen ja hajuveden käyttämisestä tai yhden hajuveden suihkuttamisesta kaulalle ja toisen ranteeseen.

Rahme kehottaa kokeilemaan erilaisia tuoksuyhdistelmiä rohkeasti, mutta antaa pari ohjetta aloittelijoille.

Nämä tuoksut sopivat yhteen

Jos hajuvesien yhdistelemistä ei ole kokeillut koskaan aiemmin, ammattilainen neuvoo aloittamaan kahdesta tuoksusta, joista löytyy yhteinen tuoksunuotti, kuten jasmiini.

Toinen tapa on yhdistää kaksi vastakkaista nuottia: esimerkiksi jokin mauste ja vanilja.

– Ei ole olemassa oikeaa ja väärää tapaa. Tuoksun luominen on osittain tiedettä, mutta todellisuudessa se on myös taidetta ja tunnetta, Rahme sanoo.

Kaksi nyrkkisääntöä yhdistelylle

Vaikka Rahme suhtautuu hajuvesien miksaamiseen avoimin mielin ja kannustaa kokeilemaan niin montaa tuoksua ja niiden yhdistelmää kuin kukin haluaa, hän antaa pari ohjetta cocktaileihin.

Nyrkkisääntönä tuoksujen lisäämiselle Rahme pitää vahvimman tuoksun suihkuttamista ensin ja kevyemmän jälkeen, jotta voimakkaampi tuoksu ei peitä toista alleen.

Toinen neuvo on olla sekoittamatta kahta hyvin tummaa tai huumaavaa tuoksua yhteen. Ne voivat muodostaa liian voimakkaan kokonaisuuden.

Psst! Muista testailun lomassa se, että liika hajuveden suihkiminen on yksi pahimmista virheistä, jota Suomessakin tuoksujen kanssa tehdään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?