Korut vihdoin järjestykseen! Vivin käyttämä kikka pitää korut kauniisti esillä ja aina järjestyksessä - MyStyle - Ilta-Sanomat

Korut vihdoin järjestykseen! Vivin käyttämä kikka pitää korut kauniisti esillä ja aina järjestyksessä

Jos korujen säilöminen laatikossa turhauttaa, kokeile nostaa ne seinälle.

Julkaistu: 24.3. 18:12

Kaulaketjut, rannekorut ja korvikset voi pitää myös esillä, tietää MyStylen toimittaja Vivi Norokorpi.

Taas korujen ketjut ovat solmussa, eikä niitä ole aikaa selvittää aamulla. Kivat korut ovat hautautuneet korulaatikon pohjalle, eikä niitä muista kaivaa esiin lainkaan niin usein, kuin toivoisi. Korut lojuvat sikin sokin, eikä järjestys ahtaaksi käyvässä korulaatikossa pysy. Ai niin, nuokin korvikset voisi joskus laittaa korviin!

Jos kuulostaa vähääkään tutulta, seuraava niksi saattaa sopia sinullekin.

Kopioin idean sukulaiseltani, jonka seinällä roikkuivat nätit puiset kehykset, joiden sisällä oli muistaakseni jonkinlaista metalliverkkoa. Verkkoon oli sujautettu roikkumaan kaikki talouden korvakorut. ”Taulu” näytti söpöltä, ja lisäksi idea tuntui nerokkaalta: koruja muistaa käyttää, kun ne ovat esillä, ja näin ne pysyvät myös järjestyksessä.

Kun seuraavan kerran törmäsin esineeseen, joka sopi tarkoitukseen, nappasin sen mukaani.

Kun korut ovat esillä, niitä tulee myös käytettyä.

Kirppiksellä myytyyn punospintaiseen telineeseen on tarkoitus sujauttaa huiveja, vöitä, solmioita ja muita vastaavia asusteita, mutta yhtä hyvin siitä sai rakennettua korutaulun. Korvakorujen piikit sujahtavat helposti punoksen läpi, ja osan koruista saa tarkoituksenmukaisesti ripustettua roikkumaan.

Koruja voi ripustaa oman maun ja mielikuvituksen mukaan melkein mihin vain.

Korut sujahtavat helposti läpi esimerkiksi punoksesta, juuttikankaasta, metalliverkosta tai pitsistä.

Korujen säilytykseen kelpaa mikä tahansa verkkomainen, punottu tai esimerkiksi pitsinen materiaali, jonka saa kehystettyä tai roikkumaan esimerkiksi seinälle, oveen tai koukkuun.

Korutaulu voi toimia sisustuselementtinä, mutta yhtä hyvin sen voi ripustaa myös piiloon esimerkiksi vaatehuoneen oven toiselle puolelle.

Kokosimme lisää inspiraatiota Instagramista. Myös pieniä metallikoukkuja voi ottaa käyttöön ja kiinnittää mihin tahansa puiseen, kuten vanhaan hyllyyn, laudanpätkään, paksuihin oksanpätkiin, kehyksiin tai puuhenkariin.

Mitä näppärää säilytyskikkaa sinä käytät kotona? Kerro siitä meille kuvan ja tekstin kera sähköpostilla osoitteeseen lifestyle@is.fi. Saatamme käyttää vinkkiä jutussa!