Tältä näyttävät kotiin lukittautuneet suomalaiset juuri nyt – useimmista kuvista löytyy yksi ja sama asuste - MyStyle - Ilta-Sanomat

Tältä näyttävät kotiin lukittautuneet suomalaiset juuri nyt – useimmista kuvista löytyy yksi ja sama asuste

Suomalaisella Instagram-tilillä jaetaan kuvia kotityyleistä.

Julkaistu: 23.3. 16:43

Viikko siinä meni: nyt pystyssä on koronan kotiin lukitseman kansan oma tyyligalleria.

Suuri osa suomalaisista on linnoittautunut koteihinsa ja pysynyt suositusten mukaan pitkälti neljän seinän sisällä nyt reilun viikon verran. Moni tekee etätöitä ja viettää muutenkin lähes koko vuorokauden kotona.

Myös pukeutuminen on tietysti tilanteen mukaista.

Kansakuntamme kotityyleille on ehditty perustaa jo oma Instagram-tili. Koronalooks-tilin ensimmäinen asukuva on julkaistu neljä päivää sitten, ja tili kertoo keräävänsä yhteen suomalaisten ”karanteenia vastaavien olosuhteiden kotiasumuotia”.

Koronalaisia kotilookeja

Tilin takana ovat Turussa ja Helsingissä asuvat ystävykset Martta Kujala ja Tiina Kujala.

– Saimme videopuhelukahvittelujen lomassa idean koronalooksista. Ajattelimme, että on kiva tuottaa jotain iloista ja kevyttä, saada hauskaa tekemistä ja yhteisöllisyyttä somessa Tiinan gradunteon välttelyksi ja vaatealalta lomautuksenkin takia, Martta kertoo.

Tiina panosti lääkärikäyntiä varten ja pukeutui kullanhohtoisiin lenkkareihin ja farkkuhaalariin. Yksi tunnisteista kertoo kasvoilta löytyvän myös ripsiväriä.

Martta puolestaan näyttää mallia hetken kotijumppa-asusta.

Alunperin yhteisen harrastuksen, saman sukunimen ja käsityöalan opiskelujen kautta tutustuneet naiset kertovat olevansa ”kirppismummoja” ja ”ihanien kierrätysvaatteiden perään”. Arkirealistinen kotimuotiprofiili tuntui luontevalta pakopaikalta epämääräisyyden keskellä.

– Martalla on vielä ollut töitä. Vähän jännittää, että miten tästä selvitään, kun meidän molempien työpaikkoihin vaatealalla tämä tilanne vaikuttaa tosi paljon, Tiina sanoo.

Yhteisen Instagram-tilin on tarkoitus mennä hauskanpidon merkeissä.

– Olemme saaneet ihan tosi kivaa palautetta kaikilta!

Tältä suomalaisten asut näyttävät

Hashtagilla #koronalooks on jaettu kuvapalvelussa tällä hetkellä vajaat sata kuvaa, ja seuraajia tilille on kertynyt reilut 600.

Koronalaisille kotityyleille on ylläpitäjien mielestä yksi yhdistävä tekijä.

– Villasukat, melkein jokaisella on ne kuvassa, jotenkin tosi suomalaista!

Sairaanhoitajana työskentelevän Mimmin talviloma peruuntui, ja nyt sitä vietetään kotona. Hän kehottaa kaikkia tekemään samoin – pysymään kotona.

Jenna pitää 365asua-tiliä, jossa hän on julkaissut reilun vuoden ajan tyylejään ilman yhtäkään uutta vaateostosta. Nyt asut ovat luonnollisesti astetta rennompia koronalookseja.

Talvi on ottanut kotiasustrategiakseen urheiluhousut päivällä, löhöilypöksyt illalla.

Monella menevät jo päivät ja vuodenajat sekaisin – vähän kesää, talvea ja siivousta!

Linda hoitaa opiskeluita etänä ja yhdisti päivän asuu neljää eri printtiä.

Hetken ulkoilutyyli näyttää puolestaan tältä.

Millaisessa asussa sinä vietät nyt päiviäsi? Kerro ja näytä se meille lähettämällä kuva ja pieni kuvailu sähköpostilla osoitteeseen vivi.norokorpi@is.fi – ja tägää kuva toki myös someen koronalooks-tunnisteella. Saatamme julkaista kuvasi jutussa.