Testasimme suihkusaippuat, jotka kosteuttavat pestessään – näihin ihastuimme - MyStyle - Ilta-Sanomat

Testasimme suihkusaippuat, jotka kosteuttavat pestessään – näihin ihastuimme

Julkaistu: 20.2. 18:17

Kokeilimme yhdeksän kosteutusta lupaavaa suihkugeeliä ja -saippuaa eri budjeteille.

Vaikka voimakkaasti pesevän suihkusaippuan käyttämistä etenkään päivittäin koko vartalolle ei suositella, moni rakastaa suihkugeelien tuoksuja, pehmeää vaahtoa ja ajatusta siitä, että ihon kuuraa puhtaaksi.

Monet suihkugeelit pesevät iholta liiaksi sen omaa rasvaa pois ja siksi kuivattavat sitä, mutta moni tuote lupaa nykyisin myös kosteutusta. Otimme kosteuttavat suihkugeelit testiin. Tältä iho tuntui niiden käytön jälkeen.

IHANA TUOKSU:

Korres Cucumber Bamboo suihkugeeli, 13,50 € / 250 ml

Olen aivan ihastunut luonnollisuuteen kallellaan olevan kreikkalaisen Korresin onnistuneisiin tuoksuihin, eikä tämä tee poikkeusta. Kurkku-bambusuihkugeeli on tuoksultaan suorastaan herkullisen raikas!

Tuote on sopivan paksua ja geelimäistä: sitä ei taatusti huljahda pullosta liikaa eikä se liru sormien välistä lattialle. Tuote vaahtoutuu maltillisesti. Geelimäinen vaahto liukuu samettisesti iholla ja tuntu on hellästi pesevä. Peseytyy kuitenkin pois ilman minkäänlaista hinkkaamista, suihkuttelu riittää. Todella onnistunut koostumus.

Ei todellakaan pese natisevan puhtaaksi, vaan iho jää pehmeäksi ja hellityn tuntuiseksi. Tuntuvaa suojaavaa kalvoa iholle ei jää, vaikka tuote sellaista lupaakin. Ostaisin ehdottomasti lisää.

MELKOINEN DIILI:

Cien Nature Wild Rose suihkugeeli, 1,99 € / 250 ml

Pullosta tulee kirkasta, varsin juoksevaa geeliä, joka vaahtoaa yhtä hyvin kuin mikä tahansa synteettinen tuote. Tästä ei heti arvaisi, että tuote on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Nimestään huolimatta suihkugeeli ei tuoksu ruusulta, vaan ennemmin raikkaalta tyrniltä.

Tuote vaahtoaa ja pesee hyvin ja on kyllä melkoinen diili: sertifioitua luonnonkosmetiikka kauppareissulla tähän hintaan! Voisi olla hyvä tuote, jos haluaa tutustua luonnonkosmetiikkaan, mutta omaa epäluuloja sitä kohtaan.

Erityisen kosteuttavalta tuote ei tunnu suihkussa tai sen jälkeenkään.

PERUSPULLO:

Garnier Respons Shower Gel Oat Cream & White Almond Milk, 2,59 € / 250 ml

Ihastun heti pullon avattuani siitä leijailevaan makeaan mutta tarpeeksi mietoon tuoksuun. Koostumukseltaan suihkugeeli on hiukan juoksevampaa kuin mihin yleensä olen tottunut, mutta se vaahtoaa silti kunnolla.

Suihkugeeli sisältää kaurakermaa ja mantelimaitoa, jotka pesevät ihanan pehmeästi. Pesun jälkeen iho kuitenkin tuntuu yhtä kuivahkolta kuin ennenkin.

UUSI SUOSIKKI:

Mon Sun 7AM Shower Mineral & Moist Shower Gel, 8,90 € / 200 ml

Aamusuihkusta tulee kauneusketju Kicksin oman brändin tuotteella raikas herätys uuteen päivään. Mineraaleja sisältävä ja sitrukselta tuoksuva suihkugeeli pesee ihon pehmeästi ja piristää samalla mielen. Suihkugeeli muuttuu pursottaessa partavaahtomaiseksi, joten ylimääräiset ihokarvat on samalla ihanan helppo sheivata.

Pehmeä tunne ja hento raikas tuoksu jäävät iholle. Uusi suosikki.

KUIVASTA PEHMEÄKSI:

Varpu Avocado-suihkusaippua, 4,20 € / 500 ml

En tiedä, tykkäänkö tämän tuotteen tuoksusta vai en. Se on vahvan tuntuinen, mutta tavallaan miellyttävä. Koostumus on joka tapauksessa kivan runsas, ja vihreä purkki piristää kylppäriä.

Sopisi hyvin päivittäiseen käyttöön. Aina kuiva ihoni tuntuu pehmeältä.

PELKKÄÄ HERKKUA:

Love Beauty and Planet Coconut Oil & Ylang Ylang Tropical Hydration Shower Gel, 7,90 € / 500 ml

Ah, mikä herkku! Tuote on todella paksua geeliä, jonka sisältämä kosteuttava kookosöljy emulgoituu märissä kämmenissä kuin paksuksi vartalovoiteeksi! Aivan ihanan tuntuinen ja hellivä elämys.

Tuotenimen sanapari ”tropical hydration” saattaa aiheuttaa mielikuvia tujusta hedelmäpommituoksusta, mutta tosiasiassa tuoksu on hento ja raikas ylang ylang -kukka. Paksua geeliä ei hulahda pullosta millään ilveellä vahingossa liikaa, ja kun se vielä muuttuu käsissä voidemaiseksi, on tämä varmasti hyvin riittoisa tuttavuus.

Iho jää ihanan pehmeäksi ja hoidetun tuntuiseksi, ja siinä tuntuu pesun jälkeen kevyt öljyinen kalvo. Tuhdin voidemaisesta koostumuksesta huolimatta geeli peseytyy kevyesti suihkuttelemalla pois, eikä vaadi hinkkausta. Ihana koostumus, ihana tuote, ostaisin lisää etenkin talviaikaan!

Lisäpisteitä siitä, että brändi suosii vastuullisesti tuotettuja ainesosia ja pullot valmistetaan kierrätysmuovista.

LUKSUSTA:

Sensai The Silk Shower Cream, 51,50 € / 200 ml

Tuntuu siltä, kuin pesisin itseni ylellisesti vaahtoavalla kalliilla parfyymilla. Vahvan valkokukkaisen tuoksun ja ihanan paksun vaahdon ansiosta suihkuhetkestä tulee silkkaa luksusta. Pesun jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja ravitulta.

Niin huumaava kuin kokemus onkin, ei se silti eroa muista niin dramaattisesti, että ostaisin tämän hintaisen pesutuotteen.

HYVÄ PERUSPESUAINE:

Lactoline Pesuneste, 2,40 € / 500 ml

Tämä tuote on kaikkineen varsin hajuton, mauton ja väritön. Silti hyvä allergikoille ja iholle – pH on ihoystävällisen hapan 4,5, ja lisäksi tuote sisältää ihon rakastamaa maitohappoa.

Ei kuivata ihoa, mutta en huomaa myöskään merkittävää kosteutusta. Hyvä peruspesuaine, mutta vähän tylsä, jos suihkugeeliltä kaipaa sitä jotain enemmän.

VARMA VALINTA:

Aco Shower Cream Moist 8h, 8,90 € / 400 ml

Pumppupullosta paljastuvat levollinen tuoksu ja pehmeä koostumus miellyttävät. Suihkuvoide lupaa, että se ei kuivata ihoa, eikä sitä tunnu tekevänkään. Iholle ei myöskään jää liian vahvaa tuoksua. Melko varma valinta apteekista.

Kuvat: Valmistajat

MyStyle julkaisee kosmetiikkatestin joka torstai. Lue kaikki testijutut täällä! Seuraa MyStylea myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.