Finlayson yhteistyöhön kansainvälisen vaatemerkin kanssa – tältä suomalaiset kuosit näyttävät pian Uniqlo-vaatteissa ympäri maailmaa - MyStyle - Ilta-Sanomat

Finlayson yhteistyöhön kansainvälisen vaatemerkin kanssa – tältä suomalaiset kuosit näyttävät pian Uniqlo-vaatteissa ympäri maailmaa

Uniqlo-ketju tunnetaan erityisesti edullisista perusvaatteistaan. Nyt sen vaatteisiin haluttiin suomalaisen Finlaysonin printit.

Julkaistu: 20.2. 10:53

Maailman suurimpiin kuuluva muotiketju Uniqlo lanseeraa vaatemalliston yhteistyössä Finlaysonin kanssa.

Monen suomalaisen tuntemat tekstiilikuosit näkyvät pian ensimmäistä kertaa maailmalla ihmisten yllä. Japanilainen vaatejätti Uniqlo ja suomalainen kodintekstiilivalmistaja Finlayson kertovat tänään tiedotteessaan uudesta vaatemallistosta, joka tulee myyntiin maailmanlaajuisesti maaliskuussa.

42 tuotteen vaate- ja asustemallistoon kuuluu muun muassa naisten t-paitoja, vauvojen bodyja, lasten t-paitamekkoja, laukkuja ja rennot relaco-housut, jotka ovat suosittu japanilainen vapaa-ajanvaate.

Suomalaisille tutut kuosit pääsivät kansainväliseen vaatemallistoon, joka tulee myyntiin ympäri maailman.

Uniqlo-ketju tunnetaan erityisesti edullisista perusvaatteistaan. Ketju on tehnyt aiemmin yhteistyötä muun muassa Marimekon kanssa.

Maailman suurimpiin kuuluvalla muotiketjulla on liikkeitä yli kahdessakymmenessä maassa Aasiassa, Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa. Finlaysonin vaatemallisto tulee myyntiin Uniqlon verkkokauppaan ja yli kahteentuhanteen liikkeeseen ympäri maailman.

– Uniqlo-yhteistyö on pienelle suomalaiselle kodintekstiilivalmistajalle merkittävä, Finlaysonin vientijohtaja Tiina Mikkonen sanoo tiedotteessa.

Mikkonen arvelee, että Uniqlon myymälöiden ja markkinoinnin kautta suomalaisyritys tulee tutuiksi sadoille miljoonille silmäpareille ympäri maailman.

Uniqlo on tehnyt aiemminkin yhteistyötä suomalaisyritysten kanssa. Omat vaatemallistonsa merkille ovat suunnitelleet jo esimerkiksi Marimekko ja Ivana Helsinki.

Tältä mallisto näyttää

Yhteistyömallistoon valikoitui tiedotteen mukaan klassikkokuoseja, joista vanhimmat ovat tuttuja suomalaiskodeista yli 60 vuoden ajalta.

Yhdeksän vaatteissa näkyvää kuosia ovat Elefantti, Omppu, Coronna, Pilkkuva, Pop, Anni, Ulpu, Ainikki ja Ajatus.

Uniqlolta kerrotaan, että suomalaisten luontosuhteesta inspiraationsa saaneet kuosit istuvat hienosti brändin vaatteisiin.

– Tekemällä yhteistyötä Finlaysonin kaltaisten brändien kanssa syvennämme ymmärrystämme Pohjolasta, Uniqlon yhteistyömallistoista vastaava johtaja Rei Matsunuma sanoo tiedotteessa.

Tältä kuosit näyttävät kansainvälisessä vaatemallistossa. Kuvia voit selata pyyhkäisemällä tai napauttamalla kuvakarusellin reunoja.