Näin kosmetologit itse hoitavat ihoaan – yksi vinkki ylitse muiden - MyStyle - Ilta-Sanomat

Näin kosmetologit itse hoitavat ihoaan – yksi vinkki ylitse muiden

Kauneushuone Kajon kosmetologi Maiju Asikainen.

Kauneushuone Kajon kosmetologi Maiju Asikainen.

Julkaistu: 15.2. 13:18

Ihonhoidon ammattilaiset luottavat määrän sijaan laatuun ja vannovat kasvoveden nimeen.

Kosmetologit jos ketkä ovat perillä ihonhoidon tuoreista trendeistä ja tutustuvat työnsä kautta huimaan määrään voide-, putsari- ja seerumipurkkeja. Mutta miten he itse hoitavat ihoaan?

Kosmetologi, Diego dalla Palman kouluttaja Piia Pirtilä vannoo valtaisan purkkimeren sijaan laadun nimeen. Kasvot pestään tarkkaan oman ihotyypin mukaan valituilla tuotteilla joka ilta. Pesun jälkeen Pirtilä levittää iholle kasvoveden.

– Kasvovesi tulisi kaikkien ottaa käyttöön! Se kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja auttaa seuraavia iholle laitettavia tuotteita imeytymään paremmin. Minulle on tärkeää, että käyttämissäni tuotteissa on tutkitusti tehokkaat aineet ja että ne ovat usein myös monikäyttöisiä, jolloin muutama oikein valittu purkki peittoaa ison purkkiarsenaalin.

Kosmetologi, Diego dalla Palman kouluttaja Piia Pirtilä.

Kosmetologi, Diego dalla Palman kouluttaja Piia Pirtilä.

Pirtilä käyttää huolellisesti vähintään aurinkosuojakerroin 15:ttä ympäri vuoden, eikä hän ikinä mene nukkumaan ilman silmänympärysvoidetta.

– Silmänympärysvoiteesta en luovu. Olen käyttänyt sitä parikymppisestä lähtien, ja kiitän itseäni tavasta nyt nelikymppisenä, Pirtilä sanoo.

Päivävoiteen aurinkosuojallinen versio käyttöön jo keväällä

Kosmetologi Riitta Käppi hoitola Kauneuspilkku Helsingistä pitää ihonhoitorutiininsa tarkkana mutta yksinkertaisena.

– Olen oikea seerumihullu. Käytän seerumia aamuin illoin tuomaan lisäkosteutta iholle, Käppi selittää.

Myös Käppi painottaa aurinkosuojan ja kasvoveden tärkeyttä ihonhoitorutiinissaan. Kasvoveden hän taputtelee aamuin illoin iholle, ja viimeistään huhtikuussa Käppi vaihtaa päivävoiteen aurinkosuojalliseen versioon.

– Aurinkosuoja on parasta anti-age-hoitoa iholle, Käppi muistuttaa.

Kosmetologi Riitta Käppi.

Kosmetologi Riitta Käppi.

Jos iho tuntuu kuivalta, Käppi ottaa käyttöön kasvoöljyn sekä yönaamion. Tippa tai kaksi kasvoöljyä koostumuksesta riippuen kosteusvoiteen alle tai päälle sekä kerran tai pari viikossa käytetty yönaamio saavat kasvot jälleen kuntoon.

– Yönaamiona voi käyttää mitä tahansa voidemaista naamiota, ja aamulla kasvot ovat ihanan pehmeät, Käppi vinkkaa.

Koreasta tuttua hoitotuotteiden kerrostamista

Kasvoveden kannattajajoukkoon lukeutuu myös kosmetologi Maiju Asikainen Kauneushuone Kajosta. Asikainen hoitaa ihon aamuin illoin pesemällä sen puhdistusmaidolla ja levittämällä puhtaalle iholle kasvoveden, kosteuttavan seerumin ja kasvoöljyn. Muutaman kerran viikossa Asikainen kuorii kasvot hellävaraisella PHA-kuorinnalla.

– Koreasta rantautunut trendi hoitotuotteiden kerrostamisesta on paras tapa kosteuttaa pintakuivaa tai kosteusköyhää ihoa, ja kerrostamista voi tehdä myös kasvoveden kanssa eli laittaa sitä muutaman kerroksen iholle, Asikainen neuvoo.

Jotta ihonhoito tuntuisi kotioloissakin nautinnolliselta, Asikainen pitää kerran kuussa itselleen spa-päivän, johon kuuluu esimerkiksi kuorinta, ihana naamio ja lasillinen viiniä.

– Mielestäni ihonhoidon pitäisi olla elämyksellistä eikä väkinäistä pakkopullaa.

Tuoreimmat osastosta