Kauneusammattilaiset: Näihin asioihin suomalaiset saisivat panostaa meikkiostoksilla - MyStyle - Ilta-Sanomat

Kauneusammattilaiset: Näihin asioihin suomalaiset saisivat panostaa meikkiostoksilla

Värien rohkeamman kokeilun voi aloittaa vaikkapa huulipunasta. Meikkivoiteen sävyn valintaan taas auttaa parhaiten yksi neuvo.

Värien rohkeamman kokeilun voi aloittaa vaikkapa huulipunasta. Meikkivoiteen sävyn valintaan taas auttaa parhaiten yksi neuvo.

Julkaistu: 9.2. 18:21

Kunnolla värejä ja meikkivoide vuodenajan mukaan, sanovat suomalaisten kosmetiikkaostosten asiantuntijat.

Kosmetiikkamyyjillä on ensi käden tietoa siitä, minkälaista kosmetiikka suomalaiset ostavat. Jos ammattilaiset saisivat päättää, nämä he tekisivät toisin asiakkaiden kengissä.

Suomalaiset ovat entistä kiinnostuneempia ihonhoidosta ja kokeilevat innokkaasti meikkitrendejä, mutta muutamassa asiassa kosmetiikkaostoksilla voisi vielä kosmetiikan ammattilaisten mukaan skarpata.

Enemmän kosteutta

Viking Linen kauneuspuolen osto-ja myyntipäällikkö Eva Rehnströmin havaintojen mukaan suomalaiset ovat todella ahkeria aurinkosuojan käyttäjiä. Sen sijaan varsinainen ihon kosteutus jää usein puolitiehen.

– Meikkipohjasta saa paljon tasaisemman ja pitkäkestoisen, kun iho on kosteutettu hyvin alle, Rehnström neuvoo.

Oikea meikkivoidevalinta

Vaikka itse sitä ei aina peilistä huomaisi, ihonsävy saattaa muuttua yllättävänkin paljon vuodenaikojen välillä. Rehnström muistuttaakin, että meikkivoiteen sävyä olisi hyvä vaihtaa kauden mukaan.

– Sopivaa sävyä voi olla vaikea valita itse, joten ostoksilla kannattaa kysyä rohkeasti apua myyjältä, Rehnström vinkkaa.

Kokeile värejä

Tallink Siljalta toivotaan, että suomalaiset olisivat hitusen uskaliaampia kosmetiikkavalinnoissaan.

– Toiveemme on, että suomalaiset käyttäisivät paljon rohkeammin värejä! Huulipunista ja kynsilakoista on helppo aloittaa, Silja Symphonyn myymäläpäällikkö Milla Ahlqvist sanoo.

Tuoreimmat osastosta