Tämän takia hiukset kannattaa pestä aina kahdesti – suomalaiskampaaja kertoo - MyStyle - Ilta-Sanomat

Tämän takia hiukset kannattaa pestä aina kahdesti – suomalaiskampaaja kertoo

Shampoota myös kuluu vähemmän, kun hiuksia ei yritä yhdellä pesukerralla vaahdottaa liiallisella määrällä tuotetta.

Julkaistu: 24.1. 18:14

Eikö shampoo vaahtoa suihkussa tai kuluuko sitä kourallinen? Tämän takia sinäkin haluat vaihtaa tuplapesuun.

Laittaisitko pyykinpesukoneeseen paidan, johon on kuivunut kerros mutaa, tai astianpesukoneeseen reippaasti ruoanjämiä ilman pientä esihuuhtelua? Tuskinpa.

Kun ylimääräinen lika on putsattu ensin pois, tulee varsinaisessa pesussa varmasti ja helpommin kauttaaltaan puhdasta. Sama ajatus pätee myös hiustenpesuun.

– Ensimmäinen shampookerta irrottaa tukasta kaiken ekstralian, kuten muotoilutuotteet, ja toinen vaahdotus pääsee putsaamaan itse hiuksen, selittää Four Reasonsin kouluttaja Antero Lahtinen.

Kahden pesukerran taktiikka on erityisesti tarpeen silloin, kun hiuksia ei ole pessyt pitkään aikaan. Tuplavaahdotuksen tarpeen näkee ja tuntee helposti myös suihkussa: ensimmäisellä kerralla vaahtoa tulee vain vähän, kun taas toisella pesukerralla pienempikin määrä shampoota vaahtoaa aivan eri tavalla.

– Shampoota kuluu lopulta vähemmän, kun hiuksia ei yritä yhdellä pesukerralla vaahdottaa liiallisella määrällä tuotetta, vaan levittää pienemmän määrän kahteen kertaan, Lahtinen neuvoo.

Näin saat shampoosta kaiken irti

  • Käännä pesun aikana vesi hieman kuumemmalle, jotta hiuksen pinta avautuu ja shampoo pääsee pesemään syvemmältä.

  • Levitä shampoo päänahkaan ja hiusten tyveen, missä sitä eniten tarvitaan. Hiero shampoo päänahkaan ja hiusten tyveen pyörivin liikkein sormenpäillä. Saat samalla tehtyä itsellesi pienen hiuspohjan verenkiertoa vilkastuttavan päähieronnan.

  • Hiuksia pitkin valuva vaahto riittää pesemään pituudet. Näin säästät tuotteen määrässä, etkä turhaan levitä pesuainetta latvoihin, jotka ovat shampoon sijaan hoitoaineen tarpeessa.