5 suomalaisnaista esittelee arkimeikkinsä – nämä tyylit syntyvät muutamassa minuutissa - MyStyle - Ilta-Sanomat

5 suomalaisnaista esittelee arkimeikkinsä – nämä tyylit syntyvät muutamassa minuutissa

Muun muassa Laura ja Sofia jakavat päivittäisen arkimeikkinsä palaset.

Muun muassa Laura ja Sofia jakavat päivittäisen arkimeikkinsä palaset.

Julkaistu: 5.12.2019 17:11

Viisi suomalaista paljastaa arkimeikkinsä.

Kun puhutaan meikkaamisen viimeisimmistä trendeistä, vahvana korostuu ehdottomasti luonnollisuus. Nyt etenkin arkimeikkiin halutaan entistä kevyempiä, lähes huomaamattomasti ehostavia lookeja, ei tummia rajauksia tai vahvasti maalattuja kulmia.

Päteekö muotivirtaus meilläkin? Kysyimme asiasta viideltä suomalaiselta naiselta, jotka paljastivat, miten he meikkaavat arkena.

Viiden minuutin meikki

Laura kertoo käyttävänsä arkena pelkästään ripsiväriä, peitepuikkoa ja kulmageeliä.

Kuvituskuva

– Välillä saatan lisäksi laittaa vähäsen highlighteria ja huulikiiltoa. Joka tapauksessa meikkaan pitkälti vain peittääkseni epäpuhtaudet ja korostaakseni ripsiä sekä kulmakarvoja, hän pohtii.

Meikkaamiseen ei kauaa mene: ehostautumiseen kuluu aamuisin noin 5–10 minuuttia.

”Valvotut yöt katoavat kasvoista”

– Meikkaan päivittäin riippumatta siitä, istunko hiekkalaatikon reunalla lasten vai illallisella miehen kanssa, toteaa Piia.

Kuvituskuva

Hän luottaa etenkin suomalaisiin merkkeihin ja on ollut vannoutunut Lumene-fani jo 90-luvulta asti. Muutama Estee Lauderinkin tuote kuuluu luottovalintojen listalle.

– Kukapa ei haluaisi korostaa omia parhaita puoliaan ripauksella meikkiä piristämään päivää.

Kasvoille hän levittää päivittäin meikkivoiteen, irtopuuteria ja aurinkopuuteria.

– Tämän jälkeen lisään sipauksen ripsaria ja huulikiiltoa, kulmiin laitan hieman väriä. Jos ei muuta, ainakin pikkulapsiarjen valvotut yöt katoavat kasvoista kymmenessä minuutissa!

Meikkaaminen omanlaistaan taidetta

Sofian arkimeikki valmistuu kymmenessä minuutissa ja koostuu primerista, meikkivoiteesta, poskipunasta, aurinkopuuterista ja puuterista, joka kiinnittää meikin.

Kuvituskuva

– Kulmat vahvistan kulmageelillä ja päälle laitan hieman kulmapuuteria. Luomille pistän kevyesti luomiväriä korostamaan silmiä ja viimeisenä vähän ripsiväriä, hän luettelee.

Huuliin riittää usein pelkkä huulirasva tai korkeintaan neutraali huulipuna.

– Meikkaaminen on minulle omanlaistani taidetta, jolla saan tuotua parhaat puoleni esiin. Juhlallisempiin tilaisuuksiin lisään enemmän luomiväriä, kivan huulipunan ja ripset.

Meikkien laatu kiinnostaa

Suvi sanoo meikkaavansa kunnolla harvoin.

– Mutta jos meikkaan, siihen kyllä kuuluvat luomivärit ja kunnon meikkipohja!

Kuvituskuva

– Käytän usein meikatessa luonnollisia värejä, esimerkiksi ruskean eri sävyjä. Ja koska olen asiakaspalvelu- ja myyntityössä, luonnollinen meikki on oikeastaan pakkokin olla.

Aikoinaan Suvi myöntää kuluttaneensa meikkeihin runsain mitoin aikaa ja rahaa. Hän myös nauttii meikkaamisesta.

– Nykyään tuntuu, ettei aika yksinkertaisesti riitä. Arkimeikkiini kuuluu joka tapauksessa peitevoide, meikkivoide, varjostukset ja korostukset, luomiväri ja huulipuna.

Ripsienpidennykset ovat silmissä koko ajan, joten ripsaria hän ei käytä.

– Minulle on tärkeää myös meikkien laatu sekä se, että niitä ei ole testattu eläimillä. Hyvä esimerkki tällaisista meikeistä ovat Jeffree Starin tuotteet.

Meikki töihin

Cristan arkimeikkiin kuuluvat meikki- ja peitevoide, talkki, varjostukset ja korostukset, kulmaväri sekä ripsiväri, joinain päivinä myös huultenrajaus.

Kuvituskuva

– Aikaa laittautumiseen menee noin parikymmentä minuuttia. Meikkaan arkena vain töihin näyttääkseni siellä jokseenkin siistiltä ja hieman edustavammalta, hän toteaa.

Tuoreimmat osastosta