Muuttuiko tukka piikkisuorasta säkkäräksi tai vaaleasta tummaksi? Kysyimme kampaajalta, mistä oudot hiusmuutokset voivat johtua - MyStyle - Ilta-Sanomat

Muuttuiko tukka piikkisuorasta säkkäräksi tai vaaleasta tummaksi? Kysyimme kampaajalta, mistä oudot hiusmuutokset voivat johtua

Hiuksiin voivat vaikuttaa olennaisesti ainakin raskaus, erilaiset sairaudet, lääkitykset ja sädehoito. Lisäksi kuontalo muuttuu iän myötä.

Hiuksiin voivat vaikuttaa olennaisesti ainakin raskaus, erilaiset sairaudet, lääkitykset ja sädehoito. Lisäksi kuontalo muuttuu iän myötä.

Julkaistu: 1.12. 8:05

Odottamattoman muutoksen takana voi olla jos jonkinlaisia tekijöitä. Joskus syynä on yksinkertaisesti aika, sanoo kampaaja Minttu Kjelin.

Hiukset voivat muuttua erilaisissa elämäntilanteissa täysin toisenlaisiksi. Tämän sai kokea parturi-kampaaja Anna Olenius.

Hän kertoi Kodin Kuvalehden jutussa, kuinka hänen hiuksensa muuttuivat raskauden myötä erikoisella tavalla: ne asettuivat takaa kihariksi ja edestä sileiksi.

– Onneksi curly girl -metodi hiukan pelastaa tilannetta, ja olen saanut kiharaa syntymään myös etuosaan, Olenius iloitsi.

Raskaus ei ole ainoa vaikuttaja

Olenius on kuullut asiakkailtaan myös lukemattomia muita tarinoita siitä, kuinka paljon raskaus voi muuttaa tukkaa. Suorahiuksisten naisten hiukset saattavat kihartua, ja kiharat puolestaan voivat jopa suoristua. Toisilla tukka saattaa muuttaa väriään tyystin.

Raskaus ei suinkaan ole ainoa tilanne, jossa hiusten tekstuuri tai väri saattaa muuttua radikaalistikin.

Mikä kaikki sitten voi muuttaa hiuslaatua?

– Uskon itse, että ihan kaikki vaikuttaa hiukseen, sanoo kampaamoyrittäjä Minttu Kjelin.

– Ihan jo se, mitä syö ja juo, vaikuttaa. Saamme kuitenkin kaiken tarvitsemme siitä, mitä syömme ja juomme. Moni ei kuitenkaan ymmärrä katsoa ensimmäiseksi ravintoa, jos heillä alkaa esimerkiksi lähteä hiuksia. Pelkästään se, että juo paljon vettä, vaikuttaa hiusten kasvamiseen.

Yksilöllisiä vaikutuksia

Aina isoillekaan muutoksille hiuslaadussa ei ole nähtävissä mitään sen kummempaa selittävää tekijää kuin aika.

– Joskus ihminen voi olla ihan ihmeissään, että hiukset ovat alkaneet muuttua totaalisesti ilman mitään selkeää syytä. Tiedän montakin parikymppistä, joilla on ollut ihan piikkisuora tukka, ja se on muuttunut Shakira-kiharaksi, Kjelin sanoo.

Hiuksiin voivat silti vaikuttaa olennaisesti ainakin erilaiset sairaudet, lääkitykset ja sädehoito. Lisäksi kuontalo toki muuttuu myös iän myötä.

Se, miten eri asiat muuttavat hiusta, on Kjelinin mukaan hyvin yksilöllistä.

– Toisilla voi vaikkapa sairauden tai raskauden seurauksena tulla hiukset tuplana, ja toisilla ne saattavat ohentua lopullisesti. Joillakin ihmisillä hiukset eivät välttämättä muutu mitenkään.

Pesuvedelläkin on merkitystä

Kjelin uskoo, että myös hiusten pesuvedellä on merkitystä.

– Jos pesee hiukset liian rautaisessa, kalkkisessa tai mineraalipitoisessa vedessä, hius voi alkaa muuttua. Hiukset voivat alkaa vihertää tai pahimmassa tapauksessa katketa, jos asiaa ei hoida jollain suodattimella tai syväpuhdistavalla sampoolla. Viherryksen näkee etenkin vaalennetuissa hiuksissa, tummissa ei välttämättä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Nyt jopa suorahiuksiset suomalaisnaiset hurahtivat hehkutettuun curly girl -metodiin – katso kuvat yhdeksästä tosielämän kiharamullistuksesta!

Hiuksesi huomaavat, missä niitä peset! Asiantuntija kertoo, miksi lomareissulla hiukset tuntuvat erilaisilta

”Ohuthiuksinen on usein kampaajan suosikkiasiakas” ja 6 muuta asiaa, jotka kampaaja haluaisi sinun tietävän ohuista hiuksistasi

Sileät hiukset suoraan suihkusta – lopeta pyyhekuivaus, jos haluat päästä tukanlaitossa helpolla