Mistä tunnistaa, ovatko sukkahousut laadukkaat? Ammattilainen kertoo - MyStyle - Ilta-Sanomat

Mistä tunnistaa, ovatko sukkahousut laadukkaat? Ammattilainen kertoo

Kuvituskuva
Julkaistu: 30.11. 17:53

Tuntuuko siltä, etteivät yhdetkään sukkikset kestä käytössä? Tämä juttu on sinulle.

Sukkahousut ovat todellakin kulutustavaraa – vähän liiankin kirjaimellisesti. Välillä tuntuu, että osti mitkä sukkikset tahansa, ne hajoavat jo aina ensimmäisillä käyttökerroilla.

Miten jatkuvan sukkahousuhävikin sitten voi välttää? Kysyimme sukka-asiantuntija Pia Hirvoselta. Hän on myynyt sukkia 29 vuotta ja työskentelee Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalossa.

Tarkkaile ulkomuotoa ja tunnustele

Jos sukkahousujen elastaani on päällystetty, vaate tuntuu pehmeältä ja joustavalta päällä. Jos ei, sukkahousun pinta tuntuu karkealta. Kannattaa siis hivellä pöksyjä kaupassa.

Sukkahousujen hintaerot tulevat materiaalista, yksityiskohdista ja tietysti brändistä. Laadukkaimmissa merkeissä vatsan kohdalla kulkeva keskisauma on Hirvosen mukaan usein litistetty. Kun sauma ei ulkone, se ei erotu vaatteiden alta.

Myös vyötärönauhan leveys on tärkeää. Edullisemmat sukkahousut saattavat olla vyötäröltä nilkkaan asti yhtä putkea, joka sitten vain päätellään. Laadukkaammat kaventuvat nilkkaa kohti ja ovat siten istuvammat. Hyvälaatuisissa sukkahousuissa on Hirvosen mukaan usein enemmän elastaania. Ne ovat silloin joustavammat pukea päälle.

Denier-määrä ei ratkaise kaikkea

Denier-luku määrittää sukkahousujen vahvuuden. Läpikuultavuudessa voi silti olla eroja. Kaikki riippuu sukkahousulangan vahvuudesta ja laadusta: mitä enemmän kuituja langassa, sitä peittävämmät sukkahousut.

Pidä huolta sukkiksista

Jos haluat, että laatusukkiksesi myös pysyvät hyvinä, ne kannattaa pestä käsin. Tällöin sukkahousut nimittäin kestävät käyttöä parhaiten. Jos et jaksa pestä käsin, laita sukkikset edes pesupussiin.

Mistä sukkahousujen valuminen kertoo? Entä miten ne kannattaa pukea, jotta välttää silmäpaot? Lue Me Naisten alkuperäisestä artikkelista täällä.

Lue myös: