Stylisti nimeää kaksi selvää mokaa, jotka suomalaiset tekevät talvitakkien kanssa - MyStyle - Ilta-Sanomat

Stylisti nimeää kaksi selvää mokaa, jotka suomalaiset tekevät talvitakkien kanssa

Villakangastakki ei aina olekaan villakangastakki.

Villakangastakki ei aina olekaan villakangastakki.

Julkaistu: 22.11. 11:03

Kun huomioit pari asiaa, onnistut talvitakkiostoksilla.

Stylisti Sohvi Nyman kertoo huomaavansa katukuvassa yhden asian, joka monen suomalaisen talvitakissa menee pieleen.

– Valitettavan moni ostaa liian pienen takin. Talvitakkiin pitää jäädä väljyyttä, sillä sen alle laitetaan usein paksu neulekin.

Hartialinjan kuuluu istua kauniisti. Nyman neuvoo pyytämään apua myyjältä, ja sovittamaan aina kahta kokoa, vaikka luulisikin tietävänsä oman ja oikean kokonsa täydellisesti.

– Myös oma vartalomalli kannattaa ottaa huomioon. Paljon näkee sitä, että esimerkiksi villakangastakki kinnaa lantiolta ja pussittaa selästä siksi rumasti.

Katsotko, mitä ostat?

Nyman neuvoo kiinnittämään huomiota myös etenkin villakangastakkien materiaaliin. Tuotteesta saatetaan puhua yleisnimityksellä villakangastakkina, vaikka vaatteessa ei olisi lainkaan aitoa, lämmittävää villaa.

– Yli sadankin euron takki saattaa olla kokonaan polyesteria. Se on sama, kuin vetäisi muovipussin päälleen. Takki ei lämmitä yhtään.

– Paras ja lämmittävin materiaali on sataprosenttinen villa, mutta ei haittaa mitään, jos takissa on sekoitteena vaikka 15 prosenttia polyesteria. Se tekee takin pinnasta hieman vettä hylkivän.

Stylistin kikka laadukkaaseen takkiin

Jos haluat ostaa takuuvarmasti kestävän talvitakin, ammattilainen neuvoo suuntaamaan vintage-myymälään.

– Jos takki on säilynyt 60-luvulta, se säilyy sinullakin. Ennen käytettiin aitoja ja laadukkaita materiaaleja ja tehtiin kestäviä vaatteita.

Muista myös oleellinen teko

Olemme kertoneet aiemmin kolmannesta talvitakkeja koskevasta kömmähdyksestä.

Moni ei tiedä, että takin selkäpuolen helman halkion kaupassa siistinä pitävä ommel kuuluu leikata pois ennen kuin takin ottaa käyttöön.