Valuvatko sukkahousut jatkuvasti? Moni tekee virheen jo ostovaiheessa – näin tunnistat oikean koon - MyStyle - Ilta-Sanomat

Valuvatko sukkahousut jatkuvasti? Moni tekee virheen jo ostovaiheessa – näin tunnistat oikean koon

Kuvituskuva
Julkaistu: 22.11. 7:10

Sukkahousujen valinta ei ole aivan yksinkertaista. Sukka-asiantuntija kertoo, miten valitset oikean kokoiset sukkikset.

Sukkahoususesonki on kuumimmillaan. Enää pitäisi päättää, vetääkö pikkujoulujalkoihin glitteriä, verkkoa vai takuuvarmaa mustaa. Mutta miten sen iänikuisen sukkahousujen valumisen voisi välttää?

Kysyimme sukka-asiantuntijalta, miten tyypilliset sukkahousuansat voi ehkäistä. Pia Hirvonen on myynyt sukkia 29 vuotta. Hän työskentelee Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalossa.

Miten ostan oikean kokoiset sukkahousut?

Sukkahousut ovat vähän kuin rintaliivit. Moni nainen ostaa vääränkokoiset.

– Ei kannata tuijottaa liikaa paketissa olevaa kokoa. Olennaista on, että säärien ja sukkahousujen sääriosan pituus on sama. Moni luulee, että valuvat sukkahousut ovat liian isot, mutta usein ne ovat silloin ennemminkin liian lyhyet. Jos sääriosa on liian lyhyt, venymisvaraa ei ole riittävästi. Silloin sukkahousut kiristyvät ja sormet menevät helposti niistä läpi, Hirvonen sanoo.

Kokotaulukko ei ole pakkauksessa turhaan.

– Kuviollisissa sukkahousuissa saattaa olla esimerkiksi metallilankaa, eivätkä ne silloin jousta niin hyvin. Silloin kannattaa ottaa vähän isompi koko.

Sukkiksiin tulee helposti reikiä – miten sen voisi ehkäistä?

Kiire ja ohuet sukkikset sopivat huonosti yhteen. Ota aikaa pukea sukkahousut kunnolla päälle.

– Sukkahousuja ei voi vain vetää kiireessä jalkaan, vaan ne pitää pukea kauniisti ja rauhallisesti päälle.

Siispä malttia, siskot!

Kannattaa myös riisua pukemisen ajaksi sormukset ja käsikorut pois. Jotkut käyttävät jopa hanskoja. Varmista, etteivät kädet ole kuivat ja kovat ja ettei kynsissä ole teräviä reunoja tai kantapäissä halkeamia. Jos käytät sukkahousuja tennareissa tai lenkkareissa, käytä myös nilkkasukkia.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös