Tiettyjen miesten hajuvesien väitetään ”pudottavan naisilta housut” – tämä väite oli pakko tarkistaa tuoksu­ammattilaiselta, ja vastaus todella yllätti - MyStyle - Ilta-Sanomat

Tiettyjen miesten hajuvesien väitetään ”pudottavan naisilta housut” – tämä väite oli pakko tarkistaa tuoksu­ammattilaiselta, ja vastaus todella yllätti

Ambroxaania kaulaan ja menoksi?

Ambroxaania kaulaan ja menoksi?

Julkaistu: 15.11. 11:51

Tuoksut ovat makuasia, mutta onko totta, että tietty ainesosa vetoaa naisiin aivan erityisellä tavalla?

Julkaisimme aiemmin miesten hajuvesitestin, jossa sekä mies- että naisraati arvioi ja pisteytti 11 miesten tuoksua.

Testissä yksi tuoksu nousi selvästi naisten suosikiksi – erään tuoksuttelijan mukaan siltä tuoksuva mies ”kiinnittäisi välittömästi huomion”.

Kyseessä oli Diorin Sauvage Parfum, jossa tuoksuvat bergamotti, mausteinen mandariini ja elemi, Sri Lankan santelipuu sekä tonkapapu, frankinsenssi eli olibaanihartsi ja vanilja.

Kyseessä oli Diorin Sauvage Parfum, jossa tuoksuvat bergamotti, mausteinen mandariini ja elemi, Sri Lankan santelipuu sekä tonkapapu, frankinsenssi eli olibaanihartsi ja vanilja.

Deittituoksu, joka pudottaa housut?

Juttua kommentoinut lukija nosti esiin ainesosan monen miesten tuoksun viehätysvoiman takana:

Salaisuus on synteettinen kemikaali nimeltään ambroxan. -- Nuotilla on erityisesti naisia miellyttävä ominaisuus, ja ne sopivatkin erittäin hyvin ns. deittituoksuiksi AKA ”pantydroppereiksi”, hän kirjoitti.

Buustia maskuliinisuudelle

Vaikka juuri testattu Sauvage Parfum ei tuoksusivusto Fragrantican mukaan ambroxaania sisällä – alkuperäinen Sauvage kyllä –, väite ainesosasta on pakko tarkistaa.

Parfymööri, eli hajuvesikoostumuksia luova Max Perttula, onko ambroxaania sisältävillä tuoksuilla naisiin erityinen vaikutus?

– Ambroxaani on tuoksuyhdiste, jolla loihditaan hajuvesiin ambra-efekti, Perttula selostaa ensin.

– Ambra-tuoksuyhdisteet eivät itsessään omaa varsinaista ”pantydrops”-efektiä, mutta miesten tuoksuissa niillä voi saada aikaan supermaskuliinista auraa.

Tämä loihtii tuoksulle suuren eroottisen voiman ja buustaa miehen maskuliinisuutta.

Ammattilaisen mukaan yhdistämällä muun muassa useita eri ambra-yhdisteitä esimerkiksi myskien ja erilaisten luonnonraaka-aineiden kanssa voidaan jäljitellä miehen puhtaan kainalon tuoksua.

– Tämä integroituna hajuveden pohjatuoksuun loihtii tuoksulle suuren eroottisen voiman ja buustaa miehen maskuliinisuutta, Perttula sanoo.

Tuoksulla menestyneen miljonäärin aura

Perttula kertoo, että vihreisiin, hedelmäisiin ja vesivivahteisiin yhdistettynä ambroxaani saa puolestaan aikaan miehekkään ”puhdas suihkunraikkaus” -efektin.

Toisaalta ambra-vivahteet voidaan muokata myös ”jet-set-miljonääri”-luonteiseksi, jolloin tuoksu vahvistaa miehen maskuliinista olemusta ja luo Perttulan mukaan ”menestyksen auran” hänen ympärilleen.

Nämä ovat juuri niitä huippusalaisia ammattijuttuja, joista en voi kertoa enempää.

Myös naisten tuoksuissa voidaan käyttää ambroxaania. Lopputuloksena voi olla esimerkiksi moderni, vahva, puhdas ja naisellinen tuoksu, jossa ei ole häivääkään makeutta.

– Ambra-tuoksuisia tuoksuyhdisteitä on valtava määrä. Niitä sopivassa suhteessa yhdistelemällä esimerkiksi puun ja sammaleen tuoksuihin saadaan aikaan suurta säteilevyyttä tuoksuun.

Perttula käyttää ambroxaania monissa tuoksuissaan, mutta painottaa, että se ei itsessään ole taika-aine. Vaikutus syntyy vasta, kun ambra-yhdisteet yhdistetään muihin tuoksuyhdisteisiin.

– Nämä ovat juuri niitä huippusalaisia ammattijuttuja, joista en voi kertoa enempää.

Näilläkin aineilla on vetovoimaa – mahdollisuus myös ”piiloeroottisuuteen”

Muista tärkeistä raaka-aineista, joilla on vetovoimaa naisiin, Perttula mainitsee maskuliinisen agarpuun, oudhin, sammalen ja naavavivahteet sekä mausteet, metalli- ja nahkavivahteet.

Raikkaat ja puhtaat ”vesituoksut” ovat puolestaan yleensä antierogeenisiä ja luovat ennemmin urheilullisen, dynaamisen ja modernin auran miehen ympärille – joskin tämän illuusion voi parfymöörin mukaan murtaa integroimalla tuoksuun miesferomoneja.

– Esimerkiksi omassa valikoimassamme oleva Helsinki Spirit -tuoksu on juuri tällainen piiloeroottinen tuoksu.