Tässä on suomalaisnaisten suosikkitukka – 8 000 vastasi ja tulos on selvä - MyStyle - Ilta-Sanomat

Tässä on suomalaisnaisten suosikkitukka – 8 000 vastasi ja tulos on selvä

Näyttelijä Emma Stone suosii pitkää polkkaa.

Näyttelijä Emma Stone suosii pitkää polkkaa.

Julkaistu: 12.11. 11:03

Suomalaisnaiset kertoivat mielipiteensä, ja tulos on selvä: suurin osa viihtyisi parhaiten pitkässä polkkatukassa. Se ei ole mikään ihme!

Suomalaiskampaajat kertoivat hiljattain Me Naisten jutussa, millaisia hiuksia asiakkaat himoitsevat kaikkein eniten juuri nyt. Tämän hetken trendejä ovat kampaajien mukaan muun muassa luonnollisuus ja lämpimät sävyt. Hiusmalleista suomalaisnaisten suosikki on ammattilaisten mukaan tällä hetkellä polkkatukka ja etenkin sen pidempi malli, long bob eli lob.

Me Naisten tuore kysely paljastaa, että pitkä polkka todella on suomalaisten suosikkitukka.

Kysyimme, mikä naisten yleisimmistä hiustenleikkauksista on eniten suomalaisten mieleen. Voit käydä yhä antamassa oman äänesi täältä – reaaliaikainen työkalu näyttää, mitä mieltä muut äänestäjät ovat.

Valittavissa olevat hiusmallit olivat:

  • Pixie cut eli lyhyt leikkaus

  • Polkkatukka

  • Lob eli pitkä polkka

  • Voimakkaasti kerroksittain leikattu shag-tukka

  • Pitkät hiukset

  • Superpitkät hiukset

Suomalaisten suosikki

Kyselyyn vastasi yli 8 000 suomalaista.

Äänet jakautuivat yllättävän tasaisesti eri hiusmallien välillä, mutta ykkönen selvisi: suomalaisnaisten lempitukka on pitkä polkka, amerikkalaisittain lob eli long bob. Äänestäjistä 23 prosenttia valitsi kyseisen hiusmallin suosikikseen.

Laulaja Katy Perryn polkka on piikkisuora ja platinainen.

Laulaja Katy Perryn polkka on piikkisuora ja platinainen.

Pitkät hiukset kakkosena

Täpärästi voittajalle hävisivät pitkät hiukset, joita kannatti 22 prosenttia vastaajista. Kolmannelle sijalle ylsi perinteinen, lyhyempi polkkatukka 18 prosentin äänisaaliilla.

Superpitkät hiukset keräsivät 17 prosenttia äänistä, pixie cut eli lyhyt tukka 16 prosenttia.

Jumbosijalle jäi voimakkaasti kerroksittain leikattu shag-tukka, joka ei olekaan se kaikkein turvallisin hiusmalli. Moderni shag-tukka on kuitenkin yllättävän monipuolinen leikkaus, joka sopii monenlaisille hiustyypeille.

Näyttelijä Emilia Clarken pehmeä, pitkä polkka hipoo kauniisti olkapäitä.

Näyttelijä Emilia Clarken pehmeä, pitkä polkka hipoo kauniisti olkapäitä.

Lob on täydellinen malli ohuille hiuksille

Ei ole mikään ihme, että pitkä polkkatukka on suomalaisenemmistön suosikki. Se on helppo tyyli, joka sopii kaikille kasvojen muodosta riippumatta. Lob näyttää hyvältä sekä suoristettuna että kiharana, joten se sopii monille eri hiuslaaduille.

Pitkän polkan kuuluu hipoa olkapäitä, mutta ei laskeutua niille liiaksi. Solisluut ovat hyvä mittari oikeaa pituutta etsiessä: hiusten on hyvä ulottua hieman niiden yläpuolelle.

Pitkä polkka on erityisen näppärä hiustyyli juuri suomalaisille myös siksi, että se saa ohuetkin hiukset vaikuttamaan tuuheammilta.

Näyttelijä Julia Roberts osoittaa, että pitkä polkka näyttää ihanalta myös kiharaisena.

Näyttelijä Julia Roberts osoittaa, että pitkä polkka näyttää ihanalta myös kiharaisena.

Leikkaa näin

Jututimme aiemmin helsinkiläiskampaaja Emilia Laitista, jonka mukaan polkka on kaikkein edustavin leikkaus ohuisiin hiuksiin, oli se sitten lyhyt tai pidempi lob. Kun kaikki hiukset ovat samassa mittapituudessa, ne näyttävät paksummilta.

– Polkka on moneen tilanteeseen edustavin leikkaus. Se voi olla pitkä tai lyhyempi malli. Tylppäleikatut ja mahdollisimman tarkat linjat tuovat paksuuden tuntua ja tekevät hiuksista helppohoitoiset, Laitinen sanoo.

Sivujakaus ja rennon taipuisat latvat ovat malli Hailey Bieberin tukan juju.

Sivujakaus ja rennon taipuisat latvat ovat malli Hailey Bieberin tukan juju.

Myös julkkisten suosiossa

Lisäksi pitkä polkka taipuu moneen eri tyyliin ja on helposti muunneltavissa sekä rennompiin että juhlavampiin tilanteisiin. Kokosimme aiemmin muotoiluvinkit pitkälle polkalle.

Pitkä polkkatukka on noussut kuluneen vuoden aikana niin suureksi trendiksi, että on miltei mahdoton löytää julkkista, joka ei olisi kokeillut tyyliä. Se on hyvä uutinen hiusmallista haaveilevalle, sillä referenssikuvia kampaajalle näytettäväksi löytyy lukemattomia.

Huippumalli Ashley Grahamin skarppi suklaanruskea lob hipoo olkapäitä ja on mahtavan sileä ja kiiltävä.

Huippumalli Ashley Grahamin skarppi suklaanruskea lob hipoo olkapäitä ja on mahtavan sileä ja kiiltävä.

Lue myös

”Ohuthiuksinen on usein kampaajan suosikkiasiakas” ja 6 muuta asiaa, jotka kampaaja haluaisi sinun tietävän ohuista hiuksistasi

Sopivatko lyhyet hiukset sinulle? Kahden sekunnin kikalla se selviää

Hiukset huonosti ja vain minuutti aikaa? Huippukampaaja kertoo 3 hiustyyliä, jotka syntyvät sekunneissa ja näyttävät aina hyvältä