Nenna, 23, täytti huulensa ja sai ne täyteen patteja – asiantuntija nimeää syyn ja operaation riskit - MyStyle - Ilta-Sanomat

Nenna, 23, täytti huulensa ja sai ne täyteen patteja – asiantuntija nimeää syyn ja operaation riskit

Nennan tapaus ei ole asiantuntijan mukaan suinkaan ainut laatuaan.

Nennan tapaus ei ole asiantuntijan mukaan suinkaan ainut laatuaan.

Julkaistu: 11.11. 18:59

”En menisi halvimman perässä, vaan katsoisin tarkkaan, että laittajalla on oikeasti hyvät aineet”, toteaa huuliaan täyttänyt Nenna.

Vantaalaiselle Nennalle, 23, huulien täyttö on tuttu juttu. Hän kertoo käyneensä täyttämässä huuliaan jo vuosien ajan eri tekijöillä.

Ikävä kyllä operaatiot eivät kuitenkaan sujuneet niin kuin tarkoituksena oli.

– Huulet täytettiin väärin, ja ne olivat käsittelyn jälkeen täynnä patteja. Toisin sanoen täyteaine oli kapseloitunut huuleen, nainen kuvailee.

Helpotuksen tilanteeseen toi Nennan ystävä: tämä vinkkasi eräästä klinikasta ja tekijästä, johon moni oli kertonut olevansa tyytyväinen.

– Hän sitten kirjaimellisesti korjasi huuleni, nainen toteaa.

Nennan huulet ennen ja jälkeen käsittelyn.

Nennan huulet ennen ja jälkeen käsittelyn.

Uusi tekijä oli suuri helpotus

Aluksi Nennalta poistettiin vanhat täyteaineet huulista. Sitten odoteltiin kuukausi, ennen kuin huulet voitiin täyttää uudelleen.

– Minulle pistettiin yksi millilitra täyteainetta ja tehtiin samalla kosteutushoito, koska huulet olivat aina ja etenkin talvella olleet tosi kuivat.

– Lisäksi tekijä täytti huuleni niin sanotulla ”liimatut huulet” -tekniikalla. Näin suupieliä saatiin ylöspäin ja amorinkaarta korostettua, hän sanoo.

Itse operaatio oli Nennan mukaan täysin kivuton verrattuna aiempiin.

– Poisto tai laitto eivät tuntuneet yhtään, edes yhtä kyyneltä ei silmistä vierähtänyt. Yleensä toimenpiteet olivat olleet itselle tosi kivuliaita.

”En menisi halvimman perässä”

Nyt Nenna kertoo olevansa huuliinsa erittäin tyytyväinen, eikä suostuisi toiselle tekijälle menemäänkään.

– Mun vinkki huulitäytteistä haaveileville on yksinkertainen: mene ehdottomasti sairaanhoitajalle tai lääkärille täyttämään.

Suomessa täyteainehoitoa saa tehdä kuka vain, ja jopa minä voisin mennä koulutukseen ja alkaa pistämään ihmisiä. Kannattaa siis olla tarkka.

– Suomessa täyteainehoitoa saa tehdä kuka vain, ja jopa minä voisin mennä koulutukseen ja alkaa pistämään ihmisiä. Kannattaa siis olla tarkka, katsoa vaikka somesta kuvia tai kysellä kokemuksia muilta ihmisiltä.

Nenna muistuttaa myös siitä, ettei hinnassa ole järkevää kitsastella liikaa.

– En menisi halvimman perässä, vaan katsoisin tarkkaan, että laittajalla on oikeasti hyvät aineet.

Kun Nenna pääsi ammattilaisen pakeille, hän sai sellaiset huulet kuin oli halunnutkin. Huulet kuvattuna pari päivää operaation jälkeen.

Kun Nenna pääsi ammattilaisen pakeille, hän sai sellaiset huulet kuin oli halunnutkin. Huulet kuvattuna pari päivää operaation jälkeen.

Lopputulos arvaamaton

Plastiikkakirurgiaan erikoistunut kauneuden asiantuntija Liisa Savolainen on samoilla linjoilla Nennan kanssa. Huulten täyttöä harkitessa kannattaa ehdottomasti kääntyä koulutuksen saaneen ammattilaisen puoleen.

– On tiedettävä miten huulet toimivat, ja millä tekniikalla ja kuinka paljon niihin voi ainetta laittaa. Lisäksi hyvät tuotteet ovat totta kai avainsana, Savolainen summaa.

Jos vastaanotolla luvataan vuoden tai kahden kestävyyttä, en uskaltaisi semmoista ainetta huuliini ottaa.

Nennan tapaus ei ole asiantuntijan mukaan suinkaan ainut laatuaan.

– Kun huuliin ilmaantuu kovettuneita pakkuloita, on käytetty aineita, jotka eivät poistu elimistöstä. Hyvän tuotteen merkki on, ettei se kestä vuosia, sillä sen kuuluukin poistua, Liisa muistuttaa.

– Jos vastaanotolla luvataan vuoden tai kahden kestävyyttä, en itse uskaltaisi edes semmoista ainetta huuliini ottaa. Kun kyseessä on huono aine, on lopputulos täysin arvaamaton.

”Enemmän hallaa kuin hupia”

Pistoshoitoihin liittyy monia muitakin seikkoja, joita ei pelkän Youtube-kurssin käynyt tekijä tajua välttämättä ottaa huomioon.

– Aseptiikka, eli infektioiden ehkäiseminen, on yksi esimerkki tästä. Kun kyseessä on ammattilainen, hän osaa huolehtia putsaamisesta ja siitä, että hanskat ovat varmasti steriilit. Jos neulalla sen sijaan sörkitään tietämättä mitä tehdään, voidaan huuliin viedä bakteereja niin, että operaatiosta on enemmän hallaa kuin hupia.

Itse lähden siitä, ettei asiakkaan minäkuvaa haluta muuttaa, vaan tuoda pieni lisävivahde hänen kasvoihinsa.

– Lisäksi kysymykset siitä, onko asiakkaalla allergioita tai muita sairauksia, lääkitys tai pistoskammo, ovat tosi tärkeitä, ja ne on otettava huomioon huulia täytettäessä. Muutoinkin epävarmuudet on käytävä tarkkaan läpi ennen operaation aloittamista.

Savolainen haluaa nostaa esille myös esteettisen silmän.

– Tekijällä olisi hyvä olla silmää laittaa huulia oikein ja sopivassa suhteessa. Ainakin itse lähden siitä, ettei asiakkaan minäkuvaa haluta muuttaa, vaan tuoda pieni lisävivahde hänen kasvoihinsa.

Paljon hyviä ja osaavia pistäjiä

Todellisuudessa kadulla kulkee lukematon määrä onnistuneen huulitäytön läpikäyneitä ihmisiä, painottaa plastiikkakirurgiaan erikoistunut kauneuden asiantuntija Liisa Savolainen.

– Tällä kentällä nousevat ikävä kyllä usein esiin pelkästään ikävät kokemukset, vaikka on paljon hyviä ja osaavia pistäjiä. Tämän vuoksi monelle on jäänyt yksipuolinen kuva, Savolainen harmittelee.

Positiivinen kokemus

Nennan ohella myös kemiläinen Vilma, 20, on saanut huuliinsa onnistuneesti täytettä.

– Olen aina tykännyt hulluna meikata, eivätkä huulet päässeet ennen oikeuksiinsa.

Ensimmäisen kerran jälkeen aine häipyi parissa kuukaudessa. Seuraavaksi Vilma otti selvää tekniikoista ja aineista ja päätti kokeilla neulatekniikkaa.

– Pistoja ei tuntenut siellä ollenkaan, ja oli kyllä muutenkin tosi positiivinen kokemus.

Myös Vilman huuliin on laitettu millilitran verran täyteainetta.

Myös Vilman huuliin on laitettu millilitran verran täyteainetta.

Kommenttia on tullut monesta suunnasta.

– Sanotaanko näin, että vähän vanhemmat ihmiset ovat ehkä vähän kyseenalaistaneet, mutta muuten näitä on kyllä kehuttu paljon!

Volyymiä, symmetriaa ja uutta ilmettä

Liisa Savolainen kertoo itse tekevänsä huulitäyttöjä jonkin verran. Hän arvioi, että yhä harvempi haluaa enää huomattavan isoja huulia.

– Se muoti-ilmiö on lähtenyt selvästi laskuun. Aiemmin näki enemmän, että vastaanotolle tulee asiakkaita, jotka ovat addiktoituneet reilunkokoisiin huuliin.

Tänään luokseni on tulossa asiakas, jolla on tosi kapea alahuuli. Surumielistä tai äkäisen näköistä ilmeeseen saadaan pienesti nostettua tai ainakin kevennettyä.

Nainen kertoo täyttävänsä huulia maksimissaan millin verran kerrallaan.

Volyymin lisäksi huuliin saatetaan haluta myös symmetriaa.

– Tänään luokseni on tulossa asiakas, jolla on tosi kapea alahuuli. Sitä lähdetään sitten rakentamaan ja tasapainottamaan. Yhtä lailla toinen puoli huulista voi olla myös eri paria toisen kanssa, jolloin niitä symmetrisoidaan keskenään.

Monet vanhemmat naiset puolestaan haluavat muutosta ilmeeseensä.

– Suupielet ovat saattaneet mennä alaspäin, tai ulkoreunat rullautuvat huulissa sisäänpäin. Tällöin avaan huulia, jotta muoto ja malli saadaan takaisin. Surumielistä tai äkäisen näköistä ilmeeseen saadaan pienesti nostettua tai ainakin kevennettyä, Savolainen kertoo.

Oletko käynyt onnistuneessa tai epäonnistuneessa huultentäytössä? Kerro tarinasi ja lähetä kuvasi osoitteeseen vivi.norokorpi@iltasanomat.fi!