Meikkitaiteilija neuvoo tekniikan, jolla raskasluominenkin saa upeat kissansilmät

Julkaistu:

Me Naiset
Meikkiguru Katie Jane Hughes on kehittänyt tekniikan, jonka ansiosta rajaukset eivät jää piiloon, vaikka silmäluomet olisivatkin raskaat.
Kissamainen silmänrajaus on yksi suosituimmista meikkityyleistä kautta aikojen. Tarkan, siistin ja kauniisti erottuvan rajauksen toteuttaminen ei kuitenkaan ole ihan helppoa. Lisähaastetta tuo, jos silmäluomet sattuvat olemaan raskaat. Tällöin onnistuneinkin rajaus katoaa helposti näkyvistä, kun silmät avaa.

Instagramin seuratuimpiin meikkitaiteilijoihin lukeutuva Katie Jane Hughes on kehittänyt tekniikan, jolla haaste jää historiaan.

– Kenenkään ei pitäisi joutua kuulemaan, ettei voi käyttää silmänrajausta silmiensä muodon takia, koska se on paskapuhetta, Katie lasauttaa Instagramissa jakamallaan ohjevideolla.

Ei kissansilmä vaan siipi

Katie on jakanut Instagramissa lyhyitä videopätkiä, joilla hän esittelee rajaustekniikkaansa. Totutusta poiketen rajaus tekee selkeän ”mutkan” luomivakoon. Tyyli kulkeekin myös nimellä ”lepakonsiipisilmänrajaus”.Näin teet rajauksen itse

Katie neuvoo Instagram-tilinsä kohokohdissa olevalla ohjevideolla vaihe vaiheelta, miten rajaus onnistuu. Alkuun muutama olennainen neuvo ennen kuin ryhdyt toimeen:
 • Mitä pehmeämpi iho on, sitä pehmeämpi tai nestemäisempi tuote kannattaa valita. Silloin se liukuu paremmin.
 • Rajaus tehdään silmät auki. Älä siis sulje silmiä, ellei niin erikseen neuvota.
Ja sitten itse asiaan! Tässä Katien ohjeet silmänrajaukseen kohta kohdalta:
 1. Pidä silmät auki ja piirrä rajauskynällä silmän ulkonurkasta ulos- ja lievästi ylöspäin.
 2. Tällöin rajauksen ”siivestä” tulee sen muotoinen kuin tarkoititkin. Jos rajauksen tekee silmät kiinni, voi olla, että se näyttää hyvältä vain silmät kiinni ja muuttuu vänkyräiseksi, kun silmät avaa – ja kukapa kävelisi silmät suljettuina ympäriinsä.
 3. Alkuun vain hahmotellaan rajauksen muoto, eli tässä vaiheessa ei tarvitse huolehtia rajauksen siisteydestä, vaan se hoidetaan vasta myöhemmin.
 4. Kun rajaus on haluamasi pituinen, piirrä toinen viiva rajauksen ulkonurkasta takaisin kohti ripsirajaa siten, että se ylittää kohdan, jossa yläluomi katkaisee rajauksen. Viivaan on siis tarkoituskin jäädä rako, joka näkyy, kun silmät sulkee.
 5. Väritä alue, joka jää rajausviivojen väliin, kun silmät ovat auki. Yritä olla värittämättä silmäluomen muodostaman poimun sisään.
 6. Lisää rajaus silmän ulkonurkan siivestä ripsirajaa pitkin silmän sisänurkkaan. Tässä vaiheessa voit pitää silmäsi kiinni.
 7. Pehmennä rajausta halutessasi.
 8. Levitä jo paikallaan olevaa rajausta silmänrajaussudilla siten, että se on yhtenäinen eikä rajaukseen jää rakoja. Rajauksen tulisi näyttää täysin yhtenäiseltä, kun katsot silmät rentoina suoraan eteenpäin.
 9. Jos ”siiven” ja ripsirajan tyvessä olevan rajauksen väliin jää vielä rakoa, yhdistä ne silmänrajausten tekemiseen tarkoitetulla sudilla. Voit käyttää pelkkää sutia tai ottaa siihen väriä teroitetusta rajauskynästä. Mitä ohuempi ripsien tyvessä oleva raja on, sitä pienempänä voit pitää siipeen tulevan mutkan.
 10. Jotta silmän ulkonurkassa oleva muoto ei näyttäisi vahingolta, viimeistele se korostamalla mutkaa silmänrajaussudilla, johon olet ottanut väriä teroitetusta rajauskynästä.
 11. Jos lopputulos näyttää liian raskaalta, voit siistiä rajausta poistamalla ylimääräisen rajausvärin silmän ulkoreunassa olevasta ”mutkasta” kuivalla vanupuikolla.
 12. Vasta tässä vaiheessa rajaus siistitään lopulliseen muotoonsa. Tummenna hahmottelemasi muoto, ja tarkenna reunoja valitsemallasi rajaustuotteella. Toinen värikerros myös pidentää meikin kestoa.
 13. Valmista!

Kaksi tyyliä samalla kerralla

Katien tekniikalla saa itse asiassa kaksi eri tyyliä samalla kertaa. Rajaus näyttää nimittäin erilaiselta silmät auki ja kiinni. Hänellä on myös hyvä pointti niille, jotka tuskailevat raskaita silmäluomiansa.

– Minusta silmien rajaaminen on paljon hauskempaa, jos on raskaat silmäluomet. Silloin saa leikkiä graafisuudella joka päivä, hän sanoo videollaan.Tuntuiko tekniikka haastavalta? Myös rajauksen aloittaminen alaluomelta sekä yläsisärajaus ovat keinoja, joilla etenkin raskasluomiset voivat helpommin loihtia siistit ja erottuvat silmänrajaukset.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Liikaa ryppyjä siistiin silmämeikkiin? Meikkitaiteilija kertoo, millaisella luomivärillä onnistut

Näin paljon erilaiset silmänrajaukset muuttavat ulkonäköä – testasimme 6 eri vaihtoehtoa

Meikkiguru paljasti rajaustekniikan, joka sopii ihan kaikille silmille – erityisesti siitä hyötyvät raskasluomiset

Moni tekee yhden kriittisen virheen meikatessaan – ammattilaiset kertovat, miten saat meikkipohjasta mahdollisimman kauniin