Joko olet kuullut tweed-tukasta? Tämän hetken halutuin värjäystyyli on kuin luotu suomalaiseen makuun

Julkaistu:

Me Naiset
Kuvat sen todistavat: hitiksi noussut tweed-värjäys sopii erinomaisesti meille suomalaisille.
Tehkää tilaa, sieniblondi, kaneli-sokeri, veriappelsiini ja kirsikkablondi – täältä tulee tweed.

Erilaisia hiusvärejä pyritään kuvaamaan mitä erilaisimmin termein. Yhdysvalloista kantautuva, syksyn kuuma hittivärjäystrendi ei kalpene mielikuvituksellisuudessaan aiemmille värinimityksille. Amerikkalaiskampaajilta pyydetään hiuksiin nyt tweed-värjäystä.

Allure- ja Glamour-sivustojen jutuissa tweed-värillä tarkoitetaan hienovaraista balayage-raidoitusta. Balayage-värjäystekniikassa hiukset raidoitetaan ikään kuin maalaamalla, jolloin tummat ja vaaleat sävyt häivyttyvät luonnollisesti toistensa sekaan ilman palkkimaista raitaefektiä.Balayage-värjäyksessä hiusten juuret ovat usein tummat ja latvat huomattavasti vaaleammat, mutta tweed-värjäyksessä sävyerot ovat hillitymmät.

Tweed-tukkatermin keksinyt chicagolainen hiusstylisti Rex Jimieson kuvailee Allurelle, että tweed-tukkaan käytetty tekniikka eroaa muista raidoituksista tarkkuudellaan.

– Tweedissä käytetään pienempiä hiusosioita ja tuodaan esille hiusten luonnolliset pohjasävyt sen sijaan, että ne poistettaisiin näkyvistä. Hiusten pohjasävyä voidaan tarvittaessa vaalentaa, jolloin se sulautuu vaaleisiin raitoihin paremmin. Jos hiusten oma pohjasävy halutaan pitää tummempana, raidoituksen ei tarvitse olla niin dramaattisen vaalea.

Lisäksi tweed-hiuksissa raidoitus alkaa hiusten tyvestä, kun taas tavanomaisesti raidat tehdään hiusten puolivälistä alaspäin kohti latvoja.

Jimieson suosittelee tweed-tekniikkaa niille, jotka haluavat luonnollisen mutta silti monisävyisen hiusvärin. Jos tyyliä haluaa kokeilla, hän neuvoo pyytämään kampaajalta omien hiusten pohjasävyn tasoittamista ja raidoitusta, joka alkaa läheltä hiusten tyveä.

– Jos hiuksiasi ei ole värjätty paljon, niitä ei välttämättä tarvitse edes vaalentaa hienovaraisen tweed-lookin luomiseksi, Jimieson vakuuttaa.

Näin Jimieson kuvaa tyyliä Instagram-sivuillaan:Me Naiset kokosi yhteen joukon kuvia, joissa on käytetty kuvattua tekniikkaa. Ne todistavat, että tämä trendi sopii suomalaisten hiusmakuun kuin nenä päähän!

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Kampaajat kertovat, millaisia hiuksia suomalaiset himoitsevat juuri nyt

Mikä hiusväri sopisi sinulle? Kattava lista kertoo, millaisiin ihon sävyihin eri hiusvärit sointuvat parhaiten

Haaveiletko vaaleista hiuksista? Kokosimme yhteen 10 kuvaa tämän hetken kiinnostavimmista vaaleista sävyistä

Laura värjää hiuksensa kampaajalla, Tiina itse kotona – arvaatko kuvista kumpi on kumpi?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt